Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
13.07.2010, 15:55:39

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
harrington.suewebik.net  převeden na redakční systém, nakoukněte a připomínkujte
4185 příspěvků v 103 témat od 93 uživatelů
Nejnovější uživatel: Mafio Ball
* Domů Nápověda Přihlásit Registrovat
  Zobrazit příspěvky
Stran: 1 ... 12 13 [14] 15
196  O něčem jiném / Jiné sci-fi knížky / Re: Off Armageddon Reef - Nová kniha D. Webera kdy: 24.08.2007, 09:56:53
Tak doufam, ze se z admirala Lock Islanda nestane admiral Zamceny ostrov :-)
197  O něčem jiném / Jiné sci-fi knížky / Re: Off Armageddon Reef - Nová kniha D. Webera kdy: 22.08.2007, 14:00:10
X-plan byl v prekladu od Olympie. Potom to vydal znovu Baronet a z X-wingu se stala "křížokřídlá stíhačka". Potom se vytrvale prekladala do Cj jmena lodi (to nemam rad ani v Honor knizkach), takze z Millennium Falcona je Sokol Tisicileti a hvezdny destruktor Death's Head je prelozen jako Hlava Smrti (kdyz uz to chce prekladat, tak by neskodilo se aspon zamyslet jak to prelozit). A z Winter, asistentky princezny Leiy, se stala Zima. :-D
198  O něčem jiném / Jiné sci-fi knížky / Re: Off Armageddon Reef - Nová kniha D. Webera kdy: 22.08.2007, 12:50:10
No vida. Úsměv

Rejpnuti: Serie se jmenuje Safehold. Off Armageddon Reef je jen nazev prvniho dilu. Druhy dil se bude jmenovat By Schism Rent Asunder. :-)

Jitka Stefkova? Rika neco nekomu to jmeno? Ja tolik prekladatelu neznam, ale bojim se, aby preklad nedostal do ruky nekdo, kdo si to proste predrti vsechno do cestiny podle slovniku a nepare se s tim. Úsměv

Ale to ze me mluvim mozna ma spatne zkusenost s prekladem prvni SF knihy, co jsem cetl - Timothy Zahn: Star Wars: Thrawnova Trilogie od nakladatelstvi Baronet. Cetl tu hruzu nekdo? Úsměv

199  O něčem jiném / Jiné sci-fi knížky / Re: Křížová válka kdy: 16.08.2007, 12:01:14
Vcera jsem to docetl. Hodne se mi to libilo, i kdyz mel jsem dojem, ze tim, ze je tam tolik postav, tak zadna nedostala dost prostoru a az po nejakych sto strankach clovek zjisti, ktere postavy jsou vyznamnejsi a hlavni. Ale velkoadmiral Ivan Antonov se mi libil hodne, stejne jako Howard Anderson. Dialogy mezi temi dvema byly uzasne. Naproti tomu Hannah Avramova by mohla byt zajimava postava, ale ke sve skode dostala velmi malo prostoru. Snad se objevi v pokracovani.

Bitvy byly fajn, i kdyz obcas jsem mel pocit, ze jich mohlo byt min a vykresleny vic do detailu. Ale to je malickost. Ovsem zaverecna pozemni bitva, jak dobyvali tu pevnost Saint-Just, se mi libila moc. Tu jsem doslova zhltal. Poprve u Webera vidime rozsahlou pozemni bitvu a myslim, ze se mu to povedlo. Ale na muj vkus na konci umrelo moc malo hrdinu. Hold, zabijet dulezite a oblibene postavy se Weber naucil az casem. :-)

Tak me napada, Waldeckove jsou v tehle Starfire serii podle vseho stejny hajzlici, jako Youngove v Honorverse.
200  O něčem jiném / Jiné sci-fi knížky / Re: Off Armageddon Reef - Nová kniha D. Webera kdy: 07.08.2007, 12:13:17
Jo, asi se spoji s tou kralovnou, co nesnasi Hektora a potom s tema co maji pechotu (ja si bohuzel nepamatuju ty strasny jmena. Smích ) - ale je dobry, ze jmena jsou podobny pozemskym, ale pritom jsou trochu jiny. Jako prirozeny jazykovy vyvoj, to se mi hrozne libi. Jako Wylyms vzeslo nejspis z Williams, Haarald - Harold a tak. V Honor je to trosku divny, ze je to budoucnost za skoro dva tisice let a porad maji soucasny jmena. I kdyz zase se to dobre pamatuje. Úsměv
201  O Honor Harrington / Diskuse o Honorverse / Re: At all cost - Kdy? kdy: 01.08.2007, 18:26:48
Nic neprichazi
202  O něčem jiném / Jiné sci-fi knížky / Re: Off Armageddon Reef - Nová kniha D. Webera kdy: 01.08.2007, 14:55:14
http://video.google.com/videoplay?docid=1807156484633179724

Zajimavy rozhovor s Weberem o OAR. Je to hodne zajimave. Pry pise tak 1,5 milionu slov do roka! Vestinou dopise knihu, da si max tyden volna a pise neco dalsiho. Pry nevydrzi nepsat. Takze se mame zatim stale na co tesit. Úsměv
203  O Honor Harrington / Diskuse o Honorverse / Re: At all cost - Kdy? kdy: 31.07.2007, 21:11:12
deVega: A kde to mate?
204  O Honor Harrington / Diskuse o Honorverse / Re: At all cost - Kdy? kdy: 28.07.2007, 18:04:41
Caba - fakt? Nekdy se tam po ni podivam. Zajimalo by me totiz jestli jsou v te prirucce i hodnosti poddustojniku a radovych clenu, protoze v knihach mi ten preklad prijde jaksi divnej a mam dojem, ze treba Petty officer bylo jednou prelozeno jako desatnik a v te nove sbirce jako svobodnik. Ale mohu se mylit.
205  O Honor Harrington / Diskuse o Honorverse / Re: At all cost - Kdy? kdy: 26.07.2007, 17:54:34
Ja ani netusim, kde ji sehnat. Neni to zrovna neco, co se da v pohode koupit kdekoliv. Netusi nekdo, kde se to da sehnat?
206  O Honor Harrington / Diskuse o Honorverse / Re: At all cost - Kdy? kdy: 25.07.2007, 20:09:49
Nene, byl to starsi kapitan. A taky jsem mohl byt kontradmiralem. Ale jsem hold viceadmiral, no. :-
207  O Honor Harrington / Diskuse o Honorverse / Re: At all cost - Kdy? kdy: 25.07.2007, 13:30:54
Myslim, ze Mantaci maji velkoadmirala. Webster je tusim v prvnich knihach oznacovan, za velkoadmirala, ale je porad oslovovan admiral, klasicky. V aj tomu rikaji fleet admiral a graysonsky velkoadmiral je high admiral. A White Haven ma na uniforme 4 hvezdicky, je to psano treba ve scene ve Valce cti, kde navstivi Janacka. 4 hvezdicky ma velkoadmiral. http://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Manticoran_Navy

Jinak na viceadmirala jsem se tak nejak pasoval sam, pac na Sconu jsem poradal soutez HH a vitez ziskal bily baret kapitana hvezdoletu, takze jsem musel mit vyssi hodnost, abych mohl jmenovat kapitana. :-)
208  O Honor Harrington / Diskuse o Honorverse / Re: At all cost - Kdy? kdy: 23.07.2007, 17:32:57
Ja nevim, koho bych si zahral. Mozna Rafe Cardonese? Nebo bych spis radsi byl uplne nova postava. Jako viceadmiral Johnak...
209  O něčem jiném / Jiné sci-fi knížky / Re: Off Armageddon Reef - Nová kniha D. Webera kdy: 23.07.2007, 17:29:40
No v tom rozhovoru Weber rika, ze bz je rad dostal zpatky do vesmiru. Mozna se dalsi dil bude odehravat o generaci pozdeji a Merlin je nauci pouzivat parni stroj a v dalsim jim vysvetli spalovaci motor a potom princip rakety a potom je posle do vesmiru...
210  O Honor Harrington / Diskuse o Honorverse / Re: At all cost - Kdy? kdy: 17.07.2007, 13:27:48
Nekde jsem slysel, ze chteji nejdriv zfilmovat Cest kralovny a o Bazilisku bychom se dozvedela z vypraveni a ruznych flashbacku. Jine zdroje zase rikaji, ze prvni by mela byt az Kratka vitezna valka, ale prijde mi logictejsi ta prvni varianta, protoze se musi predstavit Grayson, ktery je pro dalsi dily klicovy.

Ovsem u herecek znamych ze serialu by byl ten problem, ze by v nich kazdy videl tu jejich postavu a i scenaristi by treba v pripade, ze by to hrala Claudia Christian, meli tendence nepsat Honor, ale psat Ivanovu. 
Stran: 1 ... 12 13 [14] 15
Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!