Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
13.07.2010, 00:25:46

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
harrington.suewebik.net  převeden na redakční systém, nakoukněte a připomínkujte
4175 příspěvků v 102 témat od 93 uživatelů
Nejnovější uživatel: Mafio Ball
* Domů Nápověda Přihlásit Registrovat
  Zobrazit příspěvky
Stran: 1 ... 13 14 [15]
211  O něčem jiném / Jiné sci-fi knížky / Re: Povstání kdy: 16.07.2007, 23:18:25
Ja bych chtel jen upozornit, ze Povstani je sice nejak prostredni dil, ale byl napsan jako prvni, takze je logicke, ze bude u nas vydan jako prvni. Je to treba jako u Star Wars, kdyz nejdriv byly epizody IV, V a VI a potom az I, II a III.
212  O něčem jiném / Jiné sci-fi knížky / Re: Off Armageddon Reef - Nová kniha D. Webera kdy: 16.07.2007, 23:14:05
Jeste jsem nasel tohle:

http://www.youtube.com/watch?v=bWY8eBzblVQ

Videointerview s Weberem o Off Armageddon Reef. Nekde na na jinem foru tady je tusim link na dalsi interview.
213  O něčem jiném / Jiné sci-fi knížky / Re: Off Armageddon Reef - Nová kniha D. Webera kdy: 16.07.2007, 22:32:22
Libilo se mi to, ale ti co cekaji, ze Weber = Honor budou lehce prekvapeni. Tohle je uplne jiny. Vesmirna bitva je vlastne jen nekdy na zacatku, jinak se to cele odehrava na te planete.

Spolecnost je na urovni stredoveku a novoveku. Aby hrdinka mohla zavest pozvolna technologii (pokrocile technologii jsou samozrejme kacirstvim) tak se spoji s jednim kralovstvim - Charis - ktery je nejpokrokovejsi a kniha je vlastne o tom, ze se jim snazi pomahat proti intrikam jejich protivniku. A jako androidka (resp android - jako muze ji v takhle primitivni spolecnosti prijmou snadneji, tak se "predelala") ma v boji vyhodu, ze ma podstatne kratsi reakcni dobu... a beznou zbrani je na te planete (Safehold) jakysi obycejny mec a ona/on ma katanu.  Vyplazuji jazyk

Souboje jsou popisovany velmi hezky. Neco ve stylu: "Obklicoho ho patnact protivniku. Meli naprostou presilu. Taksi to posledni, co cekali je, ze zautoci. Nikdo si nevsiml, kdyz se pohnul a nez stihl kdokoliv zareagovat, byl opet na sve vychozi pozici. Akorad misto patnacti protivniku jich mel uz jen dvanact."  Škleb

A bitvy tam jsou samozrejme taky. Koneckoncu Weber je fanda Hornblowera a namorni historie Napoleonske ery obecne. A finalni bitva je udelala moc pekne. Úsměv
214  O něčem jiném / Pokec / Re: Kdo jsme? - at se tez trochu pozname :-) kdy: 16.07.2007, 22:06:07
Nu dobra.
 Jsem Johnak. Narodil jsem se 9 dni a 43 let po vylodeni v Normandii, zajimam se o SF knihy, filmy a serialy. Krome Honor mam asi nejradsi Star Wars, a potom tak ruzne - SG1/SGA, Battlestar Galactica, Babylon 5, Star Trek (hlavne Deep Space Nine). Taky pisu vlastni SF pribehy.

Rad jezdim na cony - setkani fanousku vseho mozneho. Pred tydnem jsem se vratil z Festivalu Fantazie, kde jsem mimo jine vedl minilinii prednasek o Honor (a nejakych dalsich vecech).

215  O Honor Harrington / Diskuse o Honorverse / Re: At all cost - Kdy? kdy: 16.07.2007, 21:54:22
Weber rikal, ze dulezitejsi je, aby ta herecka dokazala Honor dobre zahrat, nez aby ji byla fyzicky podobna. Koneckoncu 190cm vysokou Euroasiatku hned tak nekde nenajdeme. Nevim, co porad vsichni maji s tou Angelinou. Ja bych si jako Honor treba dokazal predstavit Claudiu Christian (Susan Ivanova z Babylonu 5) nebo Terry Farell (Jadzia Dax z Deep Space Nine). Ale jinak mam za to, ze nejlepsi by bylo na to dat nejakou novou, moc neznamou herecku. K tomu taky nejspis dojde.
216  O něčem jiném / Jiné sci-fi knížky / Off Armageddon Reef - Nová kniha D. Webera kdy: 16.07.2007, 18:41:43
Kamaradka mi tuhle knihu privezla z Floridy. Vcera jsem ji docetl. Je to hodne zajimave. Je to neco dost jineho, nez knihy o Honor.

Lidstvo bylo temer vyhlazeno. Rasa mimozemstanu systematicky nicila jednu lidskou planetu za druhou, az dosla k Zemi. Posledni zbytky lidstva utekli v kolonizacnich lodich a osidlili jednu hodne vzdalenou planetu. Aby je ti mimozemstane uz znovu nikdy nenasli, souhlasili koloniste s tim, ze si nechaji vymazat z pameti vsechny znalosti modernich technologii a budou zit v preindustrialni spolecnosti. Ovsem velitele expedice zasli jeste dal a nechali lidem "nahrat" do hlavy viru, ze vsichni byli vytvoreni Bohem a ze velitele expedice jsou archandele. Nekterym clenum velitelskeho krouzku se to vsak nelibi a tajne ulozi na planete androidku, do ktere nahrajou mysl Nimue Albanove - dustojnice, ktera zahynula pri posledni bitve s temi mimozemstany. Ta se probouzi o 750 let pozdeji a ma za ukol na planetu pozvolna znovu zacit zavadet technologii.
217  O Honor Harrington / Diskuse o Honorverse / Re: At all cost - Kdy? kdy: 16.07.2007, 16:17:45
Vida, Crown of Slaves vyjde az na konci roku? To si ho mozna predtim koupim anglicky, abych to vydrzel. Úsměv (samozrejme, ze si to potom koupim i cesky, abych podporoval cesky trh. Úsměv )
Stran: 1 ... 13 14 [15]
Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!