Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
13.07.2010, 06:24:06

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
harrington.suewebik.net  převeden na redakční systém, nakoukněte a připomínkujte
4177 příspěvků v 102 témat od 93 uživatelů
Nejnovější uživatel: Mafio Ball
* Domů Nápověda Přihlásit Registrovat
+  Honor Harringtonová
|-+  O Honor Harrington
| |-+  Diskuse o Honorverse
| | |-+  Torch of Freedom (CoS2)
« předchozí další »
Stran: 1 2 3 [4] 5 6 Tisk
Autor Téma: Torch of Freedom (CoS2)  (Přečteno 3313 krát)
Vigilant
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #45 kdy: 03.11.2009, 15:08:58 »

Nejjednodušší co se může stát:
Zničení jednotek SL Henkeovou a to že vyplave pravda o zapojení Mesy (resp. Alinghment, asi bych překládal jako Hnutí, Souručenství mi doslova láme jazyk) do různých struktur SL Svaz rozbije. Výsledkem bude válka Mantichory, Havenu, Andermanů, Torche, Beowulfu a hochů ze Smoking Frog proti zbytkům SL(nejspíš vojenská diktatura Pohraničníků a (části) námořnictva nějak ovládana Hnutím). Kam to chce ale Weber dovézt netuším. Vypadá to jako Nástupické války z Battletechu - realtivně krátké období velmi brutálních bujů a pak nekonečná válka malých jednotek, kdy ani jedna strana nemá prostředky na rozhodující zvrat.
Při detailnějším pohledu se do toho také zapojuje spousta detailů. Co skutečně rozbije SL? Respektive co průměnrého Solára dost zvedne ze židle? Je to tak podobné legislativecké PRH, ale i tak jiné. Dávkaři i obyčejní obyvatelelé SL se o politiku skoro vůbec nezajímají. Ale dávkaři byly zainteresovaní v politickém procesu skrz BLS. U Solárů nic podobného není.
Další velká otázka je, co se stane na Noveau Paris až dorazí zprávy o Bitvě o Mantichoru. Taková katastrofa musí pozicí Pritchardové otřást.
IMHO události tesně po SoS2 (to s dreadnoughty SLN ...) vynutí u byrokracie SL automatické vyslání trestné výpravy. Zničení této výpravy Svazem otřese.(ta nemyslitelná porážka od neobarbarů - něco jako Teutoburský les...) Když do toho Mantichora zveřejní informace o prorůstání Hnutí do byrokracie a silového aparátu SL, tak se část členů odtrhne. Beowulf a Smoking frog určitě - mají dost kontaktů s Tančírnou, aby věděli, že Manťáci nekecaj. Jakékoli další nepokoje v protektorátech vynesou k moci (s velkou revizí pravomocí) v SL nějakého "silného muže" asi z FS(a vhodné Alfa linie :-)). Navíc zhruba o něco takového Hnutí jde - použít SL na zničení opozice (Manithora, Haven, Beowulf) a mezi tím Svaz ovládout a realizovat svůj sen.

Ohledně samotné CoS2. Každá další kniha z honorverse je super. Ale tohle bylo opravdu řídké. Weber začíná chytat Clavellův syndrom. 593 stran se nic neděje a pak na 10 stránkách proběhnou "historické události". Navíc zhruba od desáté kapitoly bylo jasné co se nakonec stane a všechno mezy byla obrovská dávka vaty. Měl si do toho přizvat J. Ringa, ať jsou v té vatě alespoň super hlášky. I když Flint a Ringo v jednom projektu, to by skončilo vraždou... :-)
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 04.11.2009, 09:52:02 »

Tak to jsme asi četli každý jinou knihu. Nepamatuji si, kdy naposledy v nějaké HH knize bylo napsáno tolik nových informací o dvou-třech(!) dalších stranách konfliktu. Například v porovnání se SftS bylo tohle doslova prošpikované zásadními novými skutečnostmi.
« Poslední změna: 04.11.2009, 09:54:11 od Muphrid » Zaznamenáno

Warning: Don't stare into laser with remaining eye!
Calwin Skress
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 04.11.2009, 11:42:33 »

Uprimne, ja se v tom co tu pisete zacinam nejak stracet....
Nechtel byste nekdo sem hodit nejaky prehled???
Zaznamenáno

Život je boj, jinak by to byla strašná nuda.
Vigilant
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 04.11.2009, 16:51:08 »

Ok, vata asi nebyla dobrý termín. Nových informací tam skutečně je dost. Jak o vnitřku Mesy, tak např. o Beowulfu. Ale to jak jsou podavány mi moc nesedělo. Když ale už od At any Cost víme, že Zylwický a Chachat vyrazí na Mesu, tak číst půl knihy o tom, jak je to napadne (všetně snad skoro každý porady, málem i s powerpointy) je trochu nuda. SfS sice nic takového nebylo, ale děj byl nějak svižnější.

to Calwin:
Co si představuješ pod přehledem? od který knihy? Zase tady nechci moc spoilovat. Dost lidí tu čte jenom česky, takže je dost vzadu... Nechci jim to kazit.
Zaznamenáno
IKolincak
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 04.11.2009, 19:41:03 »

Když se na posledních pár knih podíváš tímle způsobem, pak At All Costs obsahuje část Shadow of Saganami, Storm From the Shadow zase kus At All Costs a Shadow of Saganami a Torch of Freedom hold taky obsahuje něco z At All Costs a Storm From the Shadow. Weber na to na začátku SFtS upozorňoval. A že vzrůstá rozsah knih? Aspoň je co číst. Znám pár knih, které jsou vychvalovány do nebes, ale nebyl schopen přečíst ani jednu třetinu. Přesto si nemyslím, že je to proto, že by byly špatný. Prostě každý máme jiný vkus.
Zaznamenáno
Vigilant
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 06.11.2009, 13:10:10 »

Myslím, že ani jedna z těch knih nevyzrazuje skoro nic o tom co se děje v ostatních. Všechny reference jsou velmi povrchní. "Nikdy jsem nečekala že Berry udělá takovou kariéru." "Slyšel si co se stalo v Lovatu?" "Henke má docela problémy se Soláry." a tak. Ani tady takových referencí moc není. Celý problém mám se strašnou rozvleklostí. Když už chceš knihu/film založit na několika na první pohled nezávislých vyprávěních, tak to děláš kvůli té chvíli, kdy se najednou spojí. To tady není. Navíc když už od začátku víš, že Cachat jede na Mesu a od třetiny že pár Mesáků utrpělo záchvat svědomý, tak dát si dvě a dvě dohromady je jednoduché.
Rozsah knih sice roste, ale tady mi to připadá jako by si do Field of Dishonor vložil mezi "Honor vyzve Younga na souboj" a "Honor zastřelí Younga" 200 stran o tom jak si Honor vaří snídani. Děj to nikam neposouvá a smysl to moc nemá. Např. celý ten příběh o zábavním parku.

Ano, každý máme vlastní vkus. Také jsem pár vychvalovaných knih nedočetl. CoS2 je dobrá kniha. Je v ní hodně infromací o pozadá různých skupin. Ale v porovnání s ostatními honorverse knihami je spíš slabší. Taková je cena za vysoko nasazenou laťku :-)
Zaznamenáno
spike kree
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 06.11.2009, 16:10:45 »

Tak ono spíš dše o to že i když víme co se děje jinde  tak to neznamená že někdo jiný nedělá nic. Vidíme to z pohledu Victora a Antona a to co si ostatní domýšlí když nemaj přístup k tomu co právě  R&D dělá a co jak funguje a je to rozvláčnější a mín akce, ale zase, tedy aspon pro mě to bylo reálnější, plus delší seznámení s postavami a jejich psychikou, mě se to líbilo, ale Cos byla lepší mě osobně chyběla Ginny...
Zaznamenáno

Jinak teďka sleduju: Burn Notice, True Blood, Warehouse 13, Eureka, Army Wives, Drop Dead Diva, Defying Gravity a Deadliest Warrior!!!

Doporučují. koukněte se!!!
Muphrid
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 06.11.2009, 16:23:51 »

Ano, je to naprosto subjektivní a třeba mně ToF přišlo o dost lepší, než CoS Úsměv - nekonečná diskuze Mrknutí. Hlavní ale bude MoH, pro které jsou všechny tyhle knihy (SftS a ToF) přípravou...
Zaznamenáno

IKolincak
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 06.11.2009, 19:20:56 »

Já doufám, že MoH už konečně dojde na mír mezi SEM (Star Empire of Mantichora) a Republikou Haven. Rád bych viděl sestavu Honor, White Haven, Theisman, Tourville a Forekerová v jednom táboře jak nakopávají zadek nějakýmu solarianskýmu admirálovi. Nebo dvěma nebo třem nebo ... Uznejte, že to by byla jízda.
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 07.11.2009, 14:55:10 »

Uzavřením tohoto míru a případně podepsáním kooperativních smluv to podle mě bude končit.
Zaznamenáno

IKolincak
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 07.11.2009, 21:43:20 »

Já si spíš myslím, že záleží na tom, kdy dorazí Zilwický do Mantichory, protože pak podle mně udělá Honor něco, jako ve Válce Cti v Sasku. Takže je docela možné, že to bude mnohem dříve než na konci.
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 08.11.2009, 07:44:38 »

Myslel jsem samotné podepsání smluv - jednání samozřejmě začne podstatně dřív - a jak sám píšeš, bude dost možná hooodně zajímavé Mrknutí.
Zaznamenáno

IKolincak
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 08.11.2009, 16:48:58 »

Hodně zajímavé? Bez debat. Pokud DW udrží svůj obvyklý standard, máme se opravdu na co těšit, a že se těším už teď, je myslím zcela zbytečné připomínat.
Zaznamenáno
Vigilant
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 10.11.2009, 13:13:41 »

Tak v tom se asi všichni shodnem.
Zaznamenáno
IKolincak
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 20.11.2009, 18:42:43 »

Amazon mi dnes oznámil, že mi posílá hardcover Torch of Freedom. Měl by dorazit někdy příští týden.
Zaznamenáno
Stran: 1 2 3 [4] 5 6 Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!