Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
13.07.2010, 16:56:44

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
harrington.suewebik.net  převeden na redakční systém, nakoukněte a připomínkujte
4187 příspěvků v 103 témat od 93 uživatelů
Nejnovější uživatel: Mafio Ball
* Domů Nápověda Přihlásit Registrovat
+  Honor Harringtonová
|-+  O Honor Harrington
| |-+  Diskuse o Honorverse
| | |-+  Nové lodě?
« předchozí další »
Stran: 1 ... 17 18 [19] 20 21 22 Tisk
Autor Téma: Nové lodě?  (Přečteno 2221 krát)
Mirra
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #270 kdy: 28.06.2010, 00:40:06 »

No právě. Tuhle nespokojenost s přestěhováním z těla do lodě by anulovalo vychovávat ho tak od narození, jenže to pak vyvstávají výše popsané problémy.

Atentátník není dobrý příklad. Atentátník je dobrovolník, který svůj pud dobrovolně potlačí. Jenže u pěstaovaných mozků se jich nikdo nebude ptát, zda to chtějí dělat či ne. Takže pud sebezáchovy se může kdykoliv ozvat...
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #271 kdy: 28.06.2010, 01:01:54 »

Mám za to že Bolt chtěl zmínit nano-assasíny. To je ale zcela "vo něčem jiném". Vytvoříš nano-ovladače které ti přepíší nervové instrukce. Podle všeho nějak "přemostí" mozek. Tedy jeho vyšší a motorické funkce.
Zaznamenáno

"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Bolt
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #272 kdy: 28.06.2010, 09:23:30 »

Takový projekt mozkolodě není na jedno odpoledne,že čapneš prvního,kdo ti přijde pod skalpel a nacpeš ho do normální lodě.Byla by to dlouhodobá záložitost.Výchova dobrovolníků nejlíp v nějaké sektě.Vývoj technologie na uchování a ovládání mozků.Vývoj a výroba vhodných lodí.To všechno bude trvat.Ale Detwaileři jsou machři na dlouhodobé plány a manipulace.Výsledek je naprosto věrná flota,schopná a ochotná k čemukoliv.Kdo by to nechtěl?
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #273 kdy: 28.06.2010, 14:16:53 »

Naprosto věrní - to jim trochu ubírá na možnostech.
Iniciativa a poměřování možností je to co odlišuje člověka od stroje. Nemůžeš mu nařídit něco, co v hloubi své mysli nechce udělat (zaútočíš nebo ti pozabíjíme rodinu -lup a už jseš celej nadšenej...) Jo dá se to taky lámat ale efekty jsou nepříznivý. Stroj tyhle zábrany nebude mít, pokud mu je nenaprogramuješ. A fanaticky oddaní "mozkové" plnící rozkazy svých stvořitelů podle mě taky ne.
Zaznamenáno

"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Bolt
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #274 kdy: 28.06.2010, 15:16:13 »

Věrný fanatik má svoje omezení,ale je to nejhorší druh nepřítele.Stroje jsou daleko omezenější.
« Poslední změna: 28.06.2010, 15:41:50 od Bolt » Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #275 kdy: 28.06.2010, 17:43:53 »

Právě ten fanatismus můžeš obrátit proti nim.
Anebo se ti vymknou z kontroly, stvořitele upálí coby heretika a sami si vymyslí nějakou variantu nauky která jim umožní samostatné tažení vesmírem.
S vlastními cíly.
Zaznamenáno

Bolt
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #276 kdy: 28.06.2010, 17:50:43 »

Taky jedna z možností a byl by to pěkný mazec.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #277 kdy: 28.06.2010, 18:03:13 »

Dost.
Mozkoloď není špatný nápad ale do Honorversa ho nenašroubuješ.
Je to skončeno. (z mé strany  Neřeknu nic )
Zaznamenáno

Bolt
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #278 kdy: 28.06.2010, 21:12:21 »

Pravě že mozkoloď celkem zapadá do způsobů práce určitých osob a opravdu doufám že ji nikdy v Honorverse nepotkáme...
« Poslední změna: 29.06.2010, 15:52:15 od Bolt » Zaznamenáno
Shras
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #279 kdy: 29.06.2010, 20:37:03 »

Za utocis pozabijime ti rodinu...  nejlepsi na tohle je ABHska diplomacie ... ok ale pokud to udelate tak vy zemrete taky:)
 Nedavno jsme znovu cetl Crest of the star. prosku mi tam Spunej primonimana Alzbetu. Chcete valku? Ok.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #280 kdy: 30.06.2010, 08:26:07 »

Za utocis pozabijime ti rodinu...  nejlepsi na tohle je ABHska diplomacie ... ok ale pokud to udelate tak vy zemrete taky:)
 Nedavno jsme znovu cetl Crest of the star. prosku mi tam Spunej primonimana Alzbetu. Chcete valku? Ok.

Já připomínal praktiky StB nebožky Ransomové a nanebenevstoupivšího St.Justa.
Fungovalo to ...jistým spůsobem. Ale nebylo to příliš efektivní.
Ale za určitých okolností se takových "taktik" dá použít.
Třeba když potřebuješ vyčistit minové pole. Nebo přinutit nepřítele vystřílet drahocenou (a po OB nenahraditelnou munici).
Bude to mít ale svoje stinné stránky. Ale pokud ti na těch lidech nezáleží a vlastně je stejně hodláš dříve či později nějak "neutralizovat" tak je to celkem rozumné využití.  Mrknutí
« Poslední změna: 30.06.2010, 09:45:53 od Mafio Ball » Zaznamenáno

Bolt
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #281 kdy: 30.06.2010, 10:58:40 »

To jsou hrubé a krátkodobé manipulace,chce to něco rafinovanějšího.Třeba obsadit zaostalou planetu,pořádně podusit a pak ji osvobodit.
Zbyltku populace vhodně vysvětlíš,že mi jsme ti hodní,venku zuří válka a pokud nechtějí,aby se ti zlí vrátili,můžou nám pomoct je zničit.A máme planetu plnou dobrovolníků
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #282 kdy: 30.06.2010, 11:16:10 »

Tohle jsem četl ve SW a taky v Duně, nic nového pod sluncem!  Smích

Je to tak jednoduché že to není nerealizovatelné. A odpovídá to dlouhodobému plánování MA.
Jenže...
Spoléháš na to že se dotiční nikdy nedozvědí o té "zahajovací epizodě" a hlavně o dvojaké roli, kterou osvoboditelé sehráli?
Jestliže se to provalí tak máš najednou problém s planetou plnou  hodně ale opravdu hodně nasraných lidí. A spostě z nich si dal zbraně.  Kroutím očima
Zaznamenáno

Bolt
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #283 kdy: 30.06.2010, 11:39:01 »

Osvoboditelé se chlubit nebudou a nepřátelé všichni lžou.Pravda je to známý scénář a zřejmně proto,že funguje.A když se to provalý,dobře jim tak manipulátorům!
« Poslední změna: 30.06.2010, 12:02:46 od Bolt » Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #284 kdy: 30.06.2010, 11:53:04 »

MA plánuje na generace dopředu, takže by se do toho mohla pustit.
Nebylo by ani vyloučené aby ty "okupanty" najala levá ruka a pak přišla ta pravá a opravdu je fyzicky totálně vyhladila. Pak by zůstal třeba jen jediný člověk který by měl napojení na tuhle skupinu a ten by si dal ve vlastním zájmu pozor aby se tím nechlubil.  Mrknutí
Pak by následovalo několik generací obnovy a zesilování závislosti - vytvoření nějakého vládního systému (ten původní okupanti dle instrukcí zlikvidovali) a pak možná...

Nebylo by to bez rizika.  Úsměv
A MA má svou planetu -Dareos či jak se jmenuje- kde má otroky kterým by leckerý občan SL mohl závidět životní úroveň.
Stačí jim nabídnout změnu kasty na plnohodnotné svobodné lidi a ejhle -máš tu silně motivovaný zdroj dobrovolníků.
Zaznamenáno

Stran: 1 ... 17 18 [19] 20 21 22 Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!