Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
13.07.2010, 12:46:42
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:
Pokročilé vyhledávání
harrington.suewebik.net převeden na redakční systém, nakoukněte a připomínkujte
4183
příspěvků v
103
témat od
93
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Mafio Ball
Honor Harringtonová
O Honor Harrington
Diskuse o Honorverse
Nové lodě?
« předchozí
další »
Stran:
1
...
19
20
[
21
]
22
Autor
Téma: Nové lodě? (Přečteno 2219 krát)
Mafio Ball
Hero Member
Re: Nové lodě?
«
Odpověď #300 kdy:
02.07.2010, 10:54:30 »
Mohou se ale aktivovat až po "prozrazení" asi nepude spustit spider-pohon a kulové štíty současně.
Velké lodě by mohly nést štíty o síle ekvivalentní pevnostním -a ty ja si představuju nebudou slabší než u SD. Jo, ochrana klínu jim bude chybět, ale oni se téhle slabině mohli přizpůsobit dřív, měli spostu času nad tím podumat. Tedy pancéř ze všech stran, PDS, senzory, telemetrie, rušičky... vše bude tuhle skutečnost zohledňovat. Nehledě na to že neexistence "primární stopy" na SŘP nepřátelských jednotek dost zmate jak navádění střel tak i lidské posádky. Přinejmenším zpočátku.
Pak je tu otázka interferencí. Jakmile je hypotetický "spider-gigant" odhalen a aktivuje štít tak může chrlit střely a protistřely na všechny strany. Asi nebudou mít tu schopnost "palby od boku" jako mant, ale zase budou sto nahodit klíny mnohem dříve než u klas. lodě. A asi i pálit s větší kadencí (gravitorový ekvivalent oblaku dýmu se rychleji "rozptýlí") a nejspíš taky bude možno instalovat více "hlavní".
Prostě nebude to bezbranná sedící kachna jak si leckdo představuje.
A pokud bude mimo H-limit tak může zdrhnout jakmileje nabije kondenzátory h-generátorů.
Jo, asi bude pro "spidery" komplikované útočit na soustavy ve vlně - pokud se to nedá nějak obejít. Ale do té doby by tyhle světy měly být méně zranitelné.
Teda "nekonvenčníma silama".
Zaznamenáno
"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #301 kdy:
02.07.2010, 11:21:58 »
Spider je tak nová technologie,že neměli dostatek lodí v operačním nasazení.Ano předpokládám že ho pořádně prommysleli,ale určitě se v boji nějaké díry najdou.Je výhoda možnost střílet do všech stran,ale taky ho ze všech stran můžou trefit.Ze začátku to bude hodně těžké,ale jak bude prolomené utajení a to bude,tak to bude akorát trochu jiná loď.
Dettwaileři tak dlouho spoléhali na utajení a tak dlouho jim to vycházelo,že si snad myslí,že jim to vydrží navěky!
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #302 kdy:
02.07.2010, 11:36:40 »
Mám dojem že A.Detwailler si podrží kontrolu nad spidery a počáteční expazi ponechá na "fantastické jedenáctce" s konvenčníma silama. Těm se poskytnou technologie které buď ukradli nebo koupili plus MA vylepšení. Tím získají jednoznačnou převahu v Lize a nejspíš si myslí že by mohli čelit i flotilám z havenského sektoru.
Ale oni se snaží -podle mě přinejmenším zatím úspěšně- aby nikdo nemohl identifikovat členy MA a tím spíš RF. Dokud se neprokáže spojení mezi messany a Detwajlery s některou z těchto mocností tak proti nim GA nemá důvod zasáhnout.
Dokonce by jim mohli gratulovat a přát štěstí - sami se přece rozhodli "roztrhat Ligu na kusy". A těžko se jim podaří tenhle proces zastavit. Nemají k tomu prostředky.
K nějakému "všeodhalujícímu projevu" nedojde. Jednak nemá Éliška dost informací a pak jí chybí jakékoliv důkazy.
Leda by to sehrála jako svýho času Clinton a Bush.
Zaznamenáno
"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #303 kdy:
02.07.2010, 11:56:40 »
RF další utajování a nastrkování bílých koní.Ale čím větší akce,tím lepší možnost prozrazení.
GA už ví jistě,že tam venku,je někdo jiný.Zatím neví koho a není čím pořádně nakopat,ale určitě se budou tento stav pilně snažit změnit.
Svaz v současném stavu si nezaslouží zachránit a nikdo by to ani nedokázal.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #304 kdy:
02.07.2010, 12:12:28 »
No jo ale vem si že "jedenáctka" nemá žádné viditelné napojení nejen na Detwajlery ale ani mezi ssebou. Když začnou s expanzí -vlastně už začli jestli jsem tomu dobře rozuměl- tak je nikdo nemůže obvinit že páchají něco horšího než budují sféru vlivu a kontroly. A to je v nastávajících zmatcích rozumné. Nepochybuju o tom, že se podobným směrem vydají i další, nezávisle na MA/RF.
Možná vzbudí podezření a špióni GA se na ně zaměří ale nž něco zjistí...
Každopádně Detwajler má za to že si získal pomocí OB čas na to, aby mu plán vyšel.
Otázka je jestli je opravdu tak geniální jak si o sobě nejspíš myslí.
HH mu chce něco povědět ohledně mrtvých po OB a jak se dosud jevila tak si nedá pokoj dokud se k němu nedostane.
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #305 kdy:
02.07.2010, 15:54:45 »
Špioni GA určitě něco vyhrabou a dost věcí bude dávat jiný smysl,když se ví,že ONI jsou skuteční.Ale to odbočujem.
Velikost Spiderlodě(mozkolodě) neomezuje kompenzátor setrvačnosti a je možné postavit opravdové monstra.To by vysvětlovalo zpoždění ve výstavbě,na vyrovnání rozdílu ve střelách potřebovali větší střely a větší lodě,které diky spideru,mohly postavit.
Předpokládám,že Detwajler bude mít díky velikosti trupu a počtu hlavní,srovnatelnou palebnou sílu jako SD(p).
«
Poslední změna: 02.07.2010, 17:19:18 od Bolt
»
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #306 kdy:
02.07.2010, 16:53:25 »
Odbočka: zahlídli Cataphractus na Pochodni, teď další při OB a možná si je spojí s něčím co použije Mannerheim.
Je možné že ano, vysvětlovalo by to jistotu s jakou hledí MA/RF na očekávaný konflikt s GA.
Ale jak říkám -nezdá se mi že by byl Albrecht přesně informován. Jinak by se nebál toho co má mantichora teď ale toho co bude mít za 5-10(odhad) roků až se konečně střetnou.
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #307 kdy:
02.07.2010, 18:47:05 »
Ta to vypadá,že to měl byt vymakaný dvoufázový plan.OB je načne a Filareta shrábne zbytky.Jinak riskovat ztrátu utajení a momentu překvapení jenom,aby alianci zpomalil,není moc chytré,pokud nemá schované nějaké další překvapení,pro které nutně potřeboval víc času.
Kvarkové bomby???
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #308 kdy:
02.07.2010, 19:04:52 »
Já mám prostě za to, že dál spoléhá na utajení.
Fillareta a OB neměly přímo zlikvidovat SKM. Jen ji dál oslabit a přilít benzín do začínajícího konfliktu se solíkama.
V tomhle ohledu uspěl (snad jen že mu utekly ty předčasně dokončené lodě).
Beru to tak že by ho Fillaretovo vítězství v BoMII nepříjemně překvapilo.
Jediné s čím zjevně nepočítal je že se nesouměrným dvojčatům CaZ nejenže podařilo zdrhnout ale vzaly ssebou Simoes a nějaké info. které jim McBryde stihl předat.
To nejspíš dost krytě naborá jeho představy o zachování anonimity.
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #309 kdy:
02.07.2010, 21:28:48 »
Ono vyšťourat něco na v RF usvědčujícího je z toho, že jso v podstatě MA bude těžké. Jediná dvě spojení jsou ADett a soustava Daria. Plus nějak ty Mannerheimské síly u těch červích děr, které asi ví, o co MA jde. Podle mě maximálně ty mohou být slabším článkem. Třeba něco jako, že na Mesu přiletí HH a bude dštít síru (a střely), pokud se nedozví všechno o MA. Nějaká jednotka prohrabávající se daty/lidmi může najít informaci, že Torchská červí díra má objevené vyústění. Nejspíš si domyslí, že Dožínky na druhé straně sejmula MA a pošlou tam dírou několik SD na "zdvořilostní" návštěvu. V závěr by se jim mohlo z přeživších podařit vytáhnout něco o MA/RF. A i kdyby ne, někdo z podřízených určitě poví minimálně to, že jsou z Mannerheimu. A to už je stopa... Tak jako tak... já pokládám za nejpravděpodobnější, že se GA dostane k MA přes Torchskou díru...
Jinak k těm spider SD. Někdo zmínil, že mimo hyperlimit by mohly snadno zmizet do HP... já bych to neviděl tak horký. SD o 8m musí na přechod čekat 240 sekund. SSD o 20m to bude mít ještě delší (sice ne nějak drasticky, protože pro kurýra prý to trvá 30 sekund. A protože kurýr určo nemá 1m, je křivka týhle závislosti nejspíš logaritmická... neví někdo tonáž kurýra? Že bych zkusil tu křivku dopočítat...). Rozhodně při palbě z určité vzdálenosti, nebudou mít čas utéci. Samozřejmě je tu otázka, kde by se vzaly lodě MA i GA v bitvě mimo hyperlimit, ale možnost to je...
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #310 kdy:
02.07.2010, 21:40:53 »
Kurýr by měl mít kolem 35kt. Aspoň myslím. Taky někde byla zmínka že je o něco větší než LAC. Rozhodně méně než 50kt. Minimum 20kt.
Přeně nevím.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #311 kdy:
02.07.2010, 21:53:15 »
Citace: Mirra 02.07.2010, 21:28:48
Jinak k těm spider SD. Někdo zmínil, že mimo hyperlimit by mohly snadno zmizet do HP... já bych to neviděl tak horký. SD o 8m musí na přechod čekat 240 sekund. SSD o 20m to bude mít ještě delší (sice ne nějak drasticky, protože pro kurýra prý to trvá 30 sekund. A protože kurýr určo nemá 1m, je křivka týhle závislosti nejspíš logaritmická... neví někdo tonáž kurýra? Že bych zkusil tu křivku dopočítat...). Rozhodně při palbě z určité vzdálenosti, nebudou mít čas utéci. Samozřejmě je tu otázka, kde by se vzaly lodě MA i GA v bitvě mimo hyperlimit, ale možnost to je...
Kde by se tam vzaly?! Hrnuly si to do soustavy dát si repete a zase něco "spláchnout" a bdělé hlídky s množstvím senzorů je odhalily dříve než se dostaly dovnitř. Tudíž a protože za hranicí h-limitu nemají šanci tak odhodili stealth, zapnuly štíty a brání se zatímco čekají oněch pět minut (podle mě, pouze odhad) na aktivaci h-generátorů.
Z| dálky se na ně bude blbě střílet -většina SŘP a zaměřovacích systémů je závislá na gravitorové signatuře. A jediné co bude k dispozici pošle nějaká sonda -třeba zachycený výtrysk odpadního tepla. Čili bude třeba nějaká koncepce, která to bude řešit. Stávající systémy moc účinný nebudou.
Teprve po aktivaci "bubliny" snad dostanou tuhle potvoru do zaměřovačů. Ale to už budou nejspíš odpočítávat 300vteřinový interval. Něco jiného by to bylo uvnitř soustavy -tam by mohly bojovat buď do"do poslední kapky krve" ot a/nebo o šanci přece jen se dostat na dostřel zadaného cíle.
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #312 kdy:
02.07.2010, 23:54:04 »
Tak jsem dosadil ty čísla pro kurýry a pro jejich hmotnost v rozmezí 20k-50k vychází nabíjení hypergenerátoru pro 20Megatun 272-278 sekund. Takže jen o necelou půlminutu než SD
.
Jinak pokud jsem systém střel pochopil, oni samy se během letu na g.stopu nenavádí. Po dobu letu řídí jejich směr loď a ta je většinou řídí podle g.stop, co ona vidí. Proti spiderům by se holt střely zaměřovaly naslepo z pohledu lodi (střela bude mít stále jasné instrukce z lodi) na místo zachycení tepelné stopy. Ideálně by se pak vedly podle informací sond GR, které by zpoza soupeře pozorovaly jeho tepelné emise a pomocí FTL posílaly přesné souřadnice lodím, které by podle toho navigovaly střely.
Ona vlastní práca střel přijde až v poslední fázi, kdy loď střely přestává řídit, protože komunikační lag znemožňuje řídit střely proti lodní obraně (nyní pomiňme Apollo, pro tohle je jeho existence nedůležitá, jde mi tu o základní princip). To jsou střely proti soupeři sami a sami si ho musí najít, nicméně obdržely od lodě poslední instrukce, kde přibližně ho hledat. Střela si pak cíl vyhledá sama, právě podle g.stopy, ale protože už se stalo, že střely byly použity na lodě bez zaplého klínu, musí mít střely i dobrý radar s lidarem. Proto by střely navedené hodně blízko spider lodě tu loď samy našly a zaměřily se na ní...
Nicméně beru zpět připomínku z předchozího příspěvku, protože jsem udělal ještě jeden výpočet. Při zrychlení střel 48000g a době 275sekund uletí střela "jen" 18milionů kilometrů, což je na prostředí MDM dost málo. Nějak si nedokážu představit, že by lodě GA zahájily palbu až v téhle vzdálenosti a spider loď až tehdy zapnula HG. Prostě mě nenapadá za uši nepřitažená simulace, kde se u sebe ocitnou lodě MA i GA, mimo hyperlimit a dozví se o sobě až pod 18 milionů kilometrů...
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #313 kdy:
03.07.2010, 01:49:50 »
Citace: Mirra 02.07.2010, 23:54:04
Nicméně beru zpět připomínku z předchozího příspěvku, protože jsem udělal ještě jeden výpočet. Při zrychlení střel 48000g a době 275sekund uletí střela "jen" 18milionů kilometrů, což je na prostředí MDM dost málo. Nějak si nedokážu představit, že by lodě GA zahájily palbu až v téhle vzdálenosti a spider loď až tehdy zapnula HG. Prostě mě nenapadá za uši nepřitažená simulace, kde se u sebe ocitnou lodě MA i GA, mimo hyperlimit a dozví se o sobě až pod 18 milionů kilometrů...
V první řadě asi nebude úkolem spidera ničit hlídkové lodě. Bude s nimi bojovat ale jen v sebeobraně. Jeho cílem bude "cosi" důležitého uvnitř perimetru. Střetu se bude snažit vyhnout a v případě nouze má rozkaz zdrhnout.
Za druhé palbu můžeš zahájit až když máš cíl zachycený, ověřený a zaměřený. Tedy ne na optimální vzdálenost -naopak se ti může stát že buď zrovna zcela mimo dostřel nebo je tak blízko že na tebe raději vypálí dřív než hlídka stačí zareagovat.
Pochybuju že pokud by se "lovec" snažil dostat blíž tak by ho kořist nechala. Sleduje svý senzory stejně bedlivě jako hlídka a vektor mířící přímo k ní by ji vyplašil. To znamená poplach a kondenzátory se začínají nabíjet. (určitě jde ten proces přerušit, ne?) Pokud je vše v pořádku -nebezpečí pominulo- tak vůbec nic nepodniká. Sice neví jestli ho někdo zachytil ale nehodlá se prozradit dokud to není nezbytné. Ale může se na to vyzrát. Kromě senzorových bójí a plošin -a sond- zde můžou být i miny (raději na dálkové ovládání) a to jak s laserovými hlavicemi tak ve formě gondol se střelama. Taky se tam může pohybovat "jmelí", neviditelné i pro většinu mant. senzorů. Čili loď se nemusí ani pohnout a prostě dá povel nejvýhodněji položené platformě. Ale taky může předat signál "na centrálu" kde je v pohotovosti speciální oddíl. Ten provede mikroskok a vynoří se v těsné blízskosti "kontaktu" A zaútočí.
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #314 kdy:
03.07.2010, 02:20:54 »
Řekl bych, že ty kondenzátory u HG budou nějak spešl. Rozhodně je nejde nabít "do zásoby" předem, protože to by je lodě měly nabitý permanentně, což se ale neděje. Proto si myslím, že jakmile dáš povel k přesunu do HP, už to nejde vzít zpátky. Koneckonců, kam by se ty kondenzátory vybily, když budou nabitý na 90%. To by byla pěkná šlupka kdyby se vybilo zpět do lodě to, co pracně nabíjela přes 2 minuty
...
Hmm, teď jsem si znova přečetl ten infodump, kde se nic o kondenzátorech nepíše. Je tam jen "[generator] spins its field up". Takže ta energie asi nejde do kondenzátorů, ale přímo se z ní vytváří ono pole, které s další a další energií roste, až nakonec se tam vejde celá loď a dojde k translaci. Tady se můžeme jen domnívat, co se stane, když loď zruší probíhající vytváření translačního pole. Podle mě by se nic nestalo. Pole by nejspíš jen zmizelo nebo se hodně rychle smrsklo, takže příště by loď musela začít odznova.
Zaznamenáno
Stran:
1
...
19
20
[
21
]
22
« předchozí
další »