Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
13.07.2010, 08:16:17

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
harrington.suewebik.net  převeden na redakční systém, nakoukněte a připomínkujte
4179 příspěvků v 102 témat od 93 uživatelů
Nejnovější uživatel: Mafio Ball
* Domů Nápověda Přihlásit Registrovat
+  Honor Harringtonová
|-+  O Honor Harrington
| |-+  Diskuse o Honorverse
| | |-+  Historie vesmírných konfliktů
« předchozí další »
Stran: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 Tisk
Autor Téma: Historie vesmírných konfliktů  (Přečteno 884 krát)
Shras
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #45 kdy: 01.06.2010, 04:54:43 »

Vice mene ta soustava je natom dobre. jinak v dobe syntetickejch hmot se drevo moc nevyplaci ..max na lokalni pouziti. Jinak co kdyz ta soustava je neco jako Jelcinova hvezda. Cili obchodnika tam nevideli cca par stovek let?
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 01.06.2010, 21:21:22 »

Tak ten první obchodník který tam po X letech zabloudí zajásá. Paráde, nedotčený panenský trh. A nabídbne jim zastaralé krámy za všechen wolfram který dokážou shromáždit.
Celulóza je poměrně logický zdroj pro výrobu umělých hmot.
Zaznamenáno

"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Shras
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 01.06.2010, 21:28:04 »

ok kdyz uz rikame co kdyz. co kdyz tam aneni cic co by stalo za stek a kolonisti tam ziji jako v dobe stredoveku a v pohadkach si povidaji ze spatli z hvezd?

AGRR uz to prehanim ... slibuji ze priste uz nebudu tak pesimistickej.

Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 01.06.2010, 21:40:50 »

Tak jich pár set -dle vkusu a možností- odchytneš a odvezeš prodat do nejbližšího orbitálního bordelu. A do dalšího skladu jich pár tisíc uložíš k ledu. Navzdory všemu klonování a nanotechnologii jsou nejlepčí přírodní náhadní díly.
« Poslední změna: 02.06.2010, 12:48:36 od Mafio Ball » Zaznamenáno

"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Shras
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 02.06.2010, 04:31:10 »

jak vidim nekdo ma dost pruznou definici vyrazu ... prirodni zdroje Úsměv
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 02.06.2010, 11:47:33 »

Sorry, byl jsem včera trochu cinknutej.
Ale i tak, jestli by to bylo ekonomicky výhodný ...
Já už nějakou dobu uvažuju že krom "genetickýho otrokářství" se v honorversu může vyskytovat i prachobyčejný "klasický".
Nedivil bych se, kdyby to kdesik byla běžná praxe.
Myslíš že by i na TOMHLE záleželo pochodňářům?!
Zaznamenáno

Shras
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 02.06.2010, 12:23:49 »

urcite. mam pocit, ze "normalni" otroctvi je jeste vice evil. castec ne proto ze na geneticke se nekteri divaji ... jako produkt moderni mediciny. ted mne napadlo jak nahradime mantichoske straty? posleme obednoavku Human Resources inc. Úsměv
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 02.06.2010, 12:40:00 »

Technicky vzato coje je komu do toho jak si která vláda počíná se svými spoluobčany?
Vem si obyvatelstvo Pekla. Ty SB (a VB) používala jako otroky celý roky.
Třeba vyhlásíš nějaký formalní hromadný rozsudek a pošleš vyčleněné lidičky na doživotní nucené práce.
« Poslední změna: 02.06.2010, 12:47:39 od Mafio Ball » Zaznamenáno

Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 02.06.2010, 12:46:49 »

ted mne napadlo jak nahradime mantichoske straty?
Myslím že problem s doplněním počtu lidí teď SEM mít nebude. A ti "koupení" by byly naznalí věci, nazacvičení a nezkušení.
Otroky jakéhokoliv druhu nebude snadné motivovat, proto je tenhle styl ekonomiky tak neefektivní.
Jo, sranda. Ale vem si to, pokud se podrobených nikdo (zvenčí) nazastane tak to může fungovat celé generace a ti chudáci ani nebudou vědět že je možné aby to bylo jinak.
Zaznamenáno

Shras
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 02.06.2010, 13:40:27 »

SPOILER

no mesa ma takle celoou planetu.. stavi jim tam lode, vem si ze vlastne cele "otrokarstvi" je jen o zasterce a testovani. jinak nech bejt se vsatim ze by otrokum stacilo tak par mensice nez by najeli na 100%

a narozdil od Mesy o tehle planete tancirna nevi
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 02.06.2010, 13:55:50 »

Izolace je nejlepčí preventivní ochrana.
Vzpoury otroků vedli myslím lidi co nebyli v tomhle postavení od narození a tudíž si uvědomovali že by to mohlo být jinak.
Pokud jim zabrání v šíření informací.
Na co jim poskytnout Manifest nebo letáky, stačí když zvládnou přečíst patřičné návody a "nezávadnou" literaturu. Asi je to něco jako hitlerovy plány pro poláky.
Zaznamenáno

Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 04.06.2010, 10:58:22 »

by otrokum stacilo tak par mensice nez by najeli na 100%
Není problém v jejich výkonosti nebo kvalifikaci -spíš motivace, to je to co brzdí otrokářství jako spol.řád.
Zaznamenáno

IKolincak
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 04.06.2010, 11:03:30 »

Vzpoury otroků nevedli lidé, kteří byli otroky jenom chvíli, ale i lidé, kteří jimi byli celý život. I když se toho o Spartakovi zase tak moc neví, byl potomek otroků, a sám byl otrok dlouhá léta, dokonce byl i v núbijských zlatých dolech. (Křesťanská představa pekla nejspíš vznikla podle nich.) Z nich byl vytažen a prodán do gladiátorské školy. A protože viděl příležitost, tak..., a zbytek, jak praví klasik, je jen historie.
Zaznamenáno
Shras
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 04.06.2010, 11:13:15 »

motivace .. co takle okamzite obcanstvi . a po valce mzete jit kam chcete?
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 04.06.2010, 11:15:31 »

Když jim dáš občanství jak zabráníš aby "nešli kam chcou" okamžitě bez ohledu na smlouvu či závazky?
Zaznamenáno

Stran: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!