Thrix
Newbie

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 22.08.2007, 13:33:08 » |
|
Yep, myslím že by autorovi pomohlo kdyby se podíval na film. Tak napřídklad X-Wing, kterému se tak říka i v Česku ten borec do té knihy napsal jako nějaky X-Plán či co...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johnak
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 22.08.2007, 14:00:10 » |
|
X-plan byl v prekladu od Olympie. Potom to vydal znovu Baronet a z X-wingu se stala "křížokřídlá stíhačka". Potom se vytrvale prekladala do Cj jmena lodi (to nemam rad ani v Honor knizkach), takze z Millennium Falcona je Sokol Tisicileti a hvezdny destruktor Death's Head je prelozen jako Hlava Smrti (kdyz uz to chce prekladat, tak by neskodilo se aspon zamyslet jak to prelozit). A z Winter, asistentky princezny Leiy, se stala Zima. :-D
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Muphrid
|
 |
« Odpověď #17 kdy: 24.08.2007, 07:46:38 » |
|
To Johnak: toho nesedícího názvu série jsem si taky všiml, nicméně to považuju jenom za přehmat... (no jo, jsem optimista  ) Ohledně překladatelky ovšem optimismus poněkud ztrácím, protože jsem na webu našel jen jednu další knihu, kterou překládala - jakousi naučnou knihu o hospodářské etice. Nějak se mi z toho nedělá dobře... Shan-wei nechť stojí při nás  .
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Warning: Don't stare into laser with remaining eye!
|
|
|
|
Johnak
|
 |
« Odpověď #18 kdy: 24.08.2007, 09:56:53 » |
|
Tak doufam, ze se z admirala Lock Islanda nestane admiral Zamceny ostrov :-)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Muphrid
|
 |
« Odpověď #19 kdy: 24.08.2007, 14:15:44 » |
|
Jindy bych se asi zasmál, ale při té představě mi běhá mráz po zádech - zvláštěpak když tam podobných jmen byla celá řádka (baroni Bílý Hrad, Vlnové Burácení, Bílý Brod, Tanlyrská Hláska, Kamenná Hláska, hrabě Ostré Bojiště, atd.)... brrrrrr 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johnak
|
 |
« Odpověď #20 kdy: 28.08.2007, 22:00:27 » |
|
V diskusnim foru na strankach Baenu je od Webera prvnich 7000 slov z By Schism Rent Asunder, tak se na to dyztak podivejte. Forum Honorverse, podforum "Safehold' the new snipped (sort of)" Mam to prekopirovat sem nebo myslite, ze je to zbytecny?
Shrnuti: Zacina to Merlinovym monologem, kdyz premysli nad svym poslanim. Potom mame mensi namorni akci a nakonec knize Hektor se svymi pohlavary premysli nad situaci, do ktere se dostali a o svem dalsim postupu.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Muphrid
|
 |
« Odpověď #21 kdy: 30.08.2007, 14:05:02 » |
|
To Johnak: dík za info. Myslím, že by stačil odkaz.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johnak
|
 |
« Odpověď #22 kdy: 30.08.2007, 14:45:17 » |
|
No, na strankach Baen je na liste odkaz na "Bean's bar", je to diskusni forum. Primy link na ten uryvek je taky - http://bar.baen.com/WB/default.asp?action=9&read=111363&fid=37 Ovsem kdyz nejsi registrovany, tak te to tam stejne nehodi. Proste se registrujes a pak si to najdes v tech forech (viz. predchozi prispevek).
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Dalin
|
 |
« Odpověď #23 kdy: 30.08.2007, 19:24:39 » |
|
Paráda. A pokračuje to přesně tam, kde to skončilo. Už aby to vyšlo.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Muphrid
|
 |
« Odpověď #24 kdy: 01.10.2007, 12:19:18 » |
|
No je to fakt výborné - akorát to mohlo být trošku delší...  Konečně jsem se dostal k přečtení a vskutku mě potěšilo, jak už napsal Dalin, že to pokračuje měsíc po posledních událostech v OAR. Nevíte někdo jak komprimovat čas aby už byl duben? :-D (Teď jsem v nějakém fóru - http://www.woweber.com/forum/viewtopic.php?p=13830&sid=226f447243ed2ccab055762b43ae4ba9 - našel zmínku, že By Heresies Distressed by mělo vyjít v lednu 2009.)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johnak
|
 |
« Odpověď #25 kdy: 01.10.2007, 17:04:17 » |
|
Cas komprimovat neumim, ale muzes si zatim precist treba Crown of Slaves, jestlis tak jeste neucinil. Ja ji cetl nedavno a libilo se mi to velice. z kapitana Oversteegena se stala ma oblibena postava. O duu Victor a Ginny ani nemluve. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Dalin
|
 |
« Odpověď #26 kdy: 18.11.2007, 22:26:42 » |
|
Tak pro všechny nedočkavé na Bean's bar stále vycházejí ukázky ze druhého dílu By Schism Rent Asunder. Už je jich tam 18 a každé pondělí, středu a pátek vycházejí další - pokud to bude pokračovat, tak v době vydání knížky tam bude tak polovina knížky.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Muphrid
|
 |
« Odpověď #27 kdy: 20.11.2007, 14:12:54 » |
|
Dík za info. Dal jsem dohromady prozatím vydané snippety, tak si je můžete sosnout odtud: http://harrington.suewebik.net/forum/index.php?topic=48.0průběžně se pokusím doplňovat další (aspoň jednou týdně) btw: jestli byste někdo chtěli doporučení na skvělou čtečku knih pro mobilní zařízení podporující javu (odzkoušeno na SE w810i, k800 a jakési Nokii), tak doporučuji generátor instaláku na této adrese: http://www.deep-shadows.com/hax/ReadManiac/index.htmOproti jiným má tu výhodu, že knihy nemusejí být součástí instaláku a texty se dají hledat kdekoliv v paměti zařízení a/nebo na jeho kartě.
|
|
|
|
« Poslední změna: 05.12.2007, 09:01:22 od Muphrid »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
|
Muphrid
|
 |
« Odpověď #29 kdy: 26.11.2007, 20:56:29 » |
|
k***a 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|