Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
13.07.2010, 17:23:07
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:
Pokročilé vyhledávání
harrington.suewebik.net převeden na redakční systém, nakoukněte a připomínkujte
4187
příspěvků v
103
témat od
93
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Mafio Ball
Honor Harringtonová
O Honor Harrington
Diskuse o Honorverse
Mission of Honor
« předchozí
další »
Stran:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
36
Autor
Téma: Mission of Honor (Přečteno 9454 krát)
Dalin
Full Member
Re: Mission of Honor
«
Odpověď #150 kdy:
10.02.2010, 16:56:36 »
Citace: Muphrid 10.02.2010, 12:36:33
Citace: IKolincak 10.02.2010, 12:03:42
Vlastně máš pravdu. Nějak jsem se přesvědčil, že byli na Vulkánu.
A co když má v posádce taky někoho v žoldu M..., aby zajistil, aby si nemohl moc pouštět hubu na špacír?
Teď mě tak napadlo, co kdyby Mantíci pustili Tourvilla a jeho posádky. Vrátili jim ty jejich pochroumané lodička. Upravili odpovídače, a tvářili se jako Mantichoské Metropolitní (Domácí) loďstvo? To by po tom Filareta skočil, jak hexapuma.
No vidíš! Úplně jsem zapomněl na havenské zajatce! To je velmi zajímavá varianta a nejspíš jim lodě optavdu vrátí. Jakou taktiku s nimi zvolí dál nevím, nicméně dalších cca 60 SD(P) bude pro solíky o to nepříjemnějším překvapením. Otázkou je, kolik z těch lodí je plně bojeschopných a jestli pro ně bude dostatek rachejtlí, ale to asi závisí na tom, jestli při BoM byly zajaté i muniční lodě nebo kolik si toho s sebou přivezou nově příchozí.
Obávám se, že žádné lodě nezbyly, protože se o nich nezmiňují jako o ztrátách v OB a co by bylo lákavější než 60 bezbranných SD(P).
Zaznamenáno
IKolincak
Sr. Member
«
Odpověď #151 kdy:
10.02.2010, 18:36:56 »
Hm, to je vlastně pravda. Takže zbývá otázka, co se s nimi stalo, a kde vlastně jsou, a v jakém stavu.
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member
«
Odpověď #152 kdy:
10.02.2010, 21:25:56 »
Asi to bude patřit do stejné kategorie jako typy lodí, které byly vyrobené v poslední vlně - prostě si to Weber nechává v záloze pro případné budoucí (ne)použití...
Zaznamenáno
Warning:
Don't stare into laser with remaining eye!
Martind Forlon
Newbie
«
Odpověď #153 kdy:
11.02.2010, 19:59:54 »
Nenarazil někdo na specifikace a kolik (cca) těch nových lodí dostala Mantichora ven z doků? ... počítám že v těch lodičkách bude zabudována automatizace= menší nárok na lidi? i Detwailer v té jeho řeči uvedl že podcenili rychlost jjich konstrukce. Pokud by to měl být "obvyklý" technologický pokrok jaký je u zavádění nové generace lodí u Mantichory vcelku standardní tak bych jako jejich jediný velký problém co se týče SLN viděl v momentální ztrátě produkce střel.
«
Poslední změna: 11.02.2010, 20:01:35 od Martind Forlon
»
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member
«
Odpověď #154 kdy:
11.02.2010, 22:47:42 »
Citace: Martind Forlon 11.02.2010, 19:59:54
Nenarazil někdo na specifikace a kolik (cca) těch nových lodí dostala Mantichora ven z doků? ... počítám že v těch lodičkách bude zabudována automatizace= menší nárok na lidi? i Detwailer v té jeho řeči uvedl že podcenili rychlost jjich konstrukce. Pokud by to měl být "obvyklý" technologický pokrok jaký je u zavádění nové generace lodí u Mantichory vcelku standardní tak bych jako jejich jediný velký problém co se týče SLN viděl v momentální ztrátě produkce střel.
Ven doslala Mantichora všechny lodě (tzn. cca 200). Během OB byly zničené pouze nově rozestavěné lodě + pár opravovaných. Otázkou je, kolik toho měl rozestavěno Grayson a v jakých fázích to bylo.
Automatizace je v těch lodích už spoustu let - minimálně od operace Pryskyřník se neautomatizované typy nestaví. Rychlost konstrukce zrovna na tomhle nezávisí, respektive právě tohle by ji mělo lehce zpomalit (místo volného místa pro lidi je třeba místo zaplnit stroji, které je třeba nejdříve vyrobit).
SL je už ze hry. Ať se stane téměř cokoliv, SL se téměř jistě rozpadne. Teď je otázkou, kolik zůstane SLN lodí, aby byly schopné získávvat odpadlé části zase zpět k celku - proto Alighnment do všeho zapojil Mantichoru (původně mělo jít o Haven), aby SLN očesali o co nejvíc lodí to půjde, aby SLN nemohla zpět dobývat ztracená území, která jsou na technologicky stejné úrovni. A také je otázkou, která území se - kromě oněch "režiséry" řízených - od SL oddělí. Vše asi závisí právě na tom, jak dopadne Filareta.
edit: Pořád je tu totiž jistá, byť minimální, šance na ujednání diplomatickou cestou, které se chce Alighnment všemožně vyhnout. A tady by mě zajímalo, jaké jsou ty další predispozice, které si připravili, aby k tomu nedošlo...
«
Poslední změna: 11.02.2010, 22:54:03 od Muphrid
»
Zaznamenáno
Warning:
IKolincak
Sr. Member
«
Odpověď #155 kdy:
12.02.2010, 08:50:59 »
Eric Flint začal vydávat snippety na Mission of Honor. Zajímavé, když už vyšlo eARC.
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member
«
Odpověď #156 kdy:
12.02.2010, 14:16:14 »
Citace: IKolincak 12.02.2010, 08:50:59
Eric Flint začal vydávat snippety na Mission of Honor. Zajímavé, když už vyšlo eARC.
Takhle to bylo i s ToF a SftS - jen s tím malým rozdílem, že u nich vyšlo eARC až v průběhu vydávání snippetů. U ToF to myslím bylo asi měsíc po začátku snippetování.
Zaznamenáno
Warning:
IKolincak
Sr. Member
«
Odpověď #157 kdy:
13.02.2010, 08:55:16 »
Ale jo, taky si to pamatuji. Jen mi to přislo prostě zajímavé.
Zaznamenáno
Martind Forlon
Newbie
«
Odpověď #158 kdy:
13.02.2010, 12:52:14 »
Citace: Muphrid 11.02.2010, 22:47:42
SL je už ze hry. Ať se stane téměř cokoliv, SL se téměř jistě rozpadne. Teď je otázkou, kolik zůstane SLN lodí, aby byly schopné získávvat odpadlé části zase zpět k celku - proto Alighnment do všeho zapojil Mantichoru (původně mělo jít o Haven), aby SLN očesali o co nejvíc lodí to půjde, aby SLN nemohla zpět dobývat ztracená území, která jsou na technologicky stejné úrovni. A také je otázkou, která území se - kromě oněch "režiséry" řízených - od SL oddělí. Vše asi závisí právě na tom, jak dopadne Filareta.
edit: Pořád je tu totiž jistá, byť minimální, šance na ujednání diplomatickou cestou, které se chce Alighnment všemožně vyhnout. A tady by mě zajímalo, jaké jsou ty další predispozice, které si připravili, aby k tomu nedošlo...
Hups, tak mi fakt nezbude nic jiného než se pustit sice pozdě ale přece do COS2
. ...jsem to vzdal po pár kapitolách, překládalo se mi to daleko hůře než MoH a je tam hodně nových hráčů (aspoň už ale vím kdo je fakt důležitý
)
. ... Na konci MoH byla absence přečtení COS2 dost hodně znát
Zaznamenáno
IKolincak
Sr. Member
«
Odpověď #159 kdy:
13.02.2010, 13:36:13 »
Vydrž, těžký jsou pouze začátky. Pak se to vytříbří. Měl vidět moje začátky. V jedné ruce slovník, a louskal jsem to jak ořechy. Jedna kapitola o deseti stranách mi trvala týden nebo tak nějak, a bylo to strašné. Po čase jsem odvrhl slovník, a snažil jsem se pochopit, co asi autor zamýšlel. Ne vždy se člověk přesně trefí, ale podstatu vystihne, a pak už to jde skoro samo. Takže ti držím všechny pěsti a nevzdávej se!!!
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member
«
Odpověď #160 kdy:
13.02.2010, 21:08:34 »
Citace: IKolincak 13.02.2010, 13:36:13
Takže ti držím všechny pěsti a nevzdávej se!!!
Přesně tak, spíš než cokoliv jiného je důležitá právě trpělivost a trocha úsilí
.
Zaznamenáno
Warning:
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #161 kdy:
14.02.2010, 23:07:10 »
Tak jsem konečně dočetl MoH (trvalo mi to, protože jsem ješte musel urychlit dočtení ToF - zpropadený zkoušky!). Každopádně klenot i na weberovo měřítka. Nontou část knížky (od Attacku až po přílet Cachata na Haven jsem myslel, že celá honorverse začíná nabírat úplně nový směr (to sice ano, ale já tehdy myslel o dost pesimističtější směr) ve kterém možná mantichora zvítězí, ale zbyde jen prach a popel - Několikrát mi hlavou proletěla představa Honor jak se zoufale prochází po hořících troskách Přístání. Každopádně když MWW popisoval vlastní průběh Attacku, tak jsem měl chuť nechat vybombardovat celou Mesu...
Já vím, že o pár stránek vzadu jsem se celkem vyhrazoval proti nějaké bližší spolupráci SEM a Havenu, ale čert to vem, to bylo tehdy
. Vzledem k tomu, že MA operuje již od začátku s tuctem soustav a všichni budou používat značně pokročilou techniku, spojenectví mezi SEM a H je asi jediné východisko. Každopádně další kniha bude masakr...
BTW, škoda že se nedostaly víc ke slovu stromové kočky. Rád bych věděl, co budou dělat dál...
Zaznamenáno
IKolincak
Sr. Member
«
Odpověď #162 kdy:
15.02.2010, 05:53:38 »
Co dělají predátoři na přímé ohrožení? Útočí! Vší silou, které jsou schopní! A máš pravdu, asi to bude masakr. Jsem opravdu zvědavý, zda Filareta bude nebo nebude rozumný. Obrátí či neobrátí? Toť ona otázka.
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member
«
Odpověď #163 kdy:
15.02.2010, 10:13:21 »
Pánové, to bude určitě brutální masakr
. Stromové kočky nejspíš zareagují několika způsoby:
1. vyhradí vyslance a bojovníky, které pošlou mezi dvounožce - a bude jich zatraceně velké množství. Nejspíš je přiřadí na významná místa, kde se dějají důležitá rozhodnutí, aby se předešlo úspěšnému využívání oné mesanské ovládací nanotechniky a určitě i na můstky každé lodi.
2. každý klan vyčlení kolonizační skupiny, které pošlou na jiné světy
3. kdo ví co si ještě MWW vymyslí?
Zaznamenáno
Warning:
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #164 kdy:
15.02.2010, 10:30:43 »
Jj, na to kolonizaci jsem taky už pomyslel a doufám, že MWW to trošku víc rozebere. Ale osobně v hlavě mám myšlenku poslat na Mesu komando stromových koček
Zaznamenáno
Stran:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...