Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
13.07.2010, 17:36:44
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:
Pokročilé vyhledávání
harrington.suewebik.net převeden na redakční systém, nakoukněte a připomínkujte
4188
příspěvků v
103
témat od
93
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Mafio Ball
Honor Harringtonová
O Honor Harrington
Diskuse o Honorverse
Nové lodě?
« předchozí
další »
Stran:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
22
Autor
Téma: Nové lodě? (Přečteno 2222 krát)
edicius
Jr. Member
Re: Nové lodě?
«
Odpověď #225 kdy:
19.06.2010, 15:54:17 »
Tak zlé to s přiblížením není. Stačí vystoupit půl světelného roku od soustavy, zaměřit pozici a přeletět k soustavě, přesnost bude dost velká a o chybu se posune bod výstupu od hyperlimitu. Navíc můžeš vklidu nabrat maximální rychlost. Kdyby jsi to i přece jen netrefil je do 1% (přesným číslem jsi nejsem jisty ale je zmíněno v knížce) hyperlimitu možno přerušit přechod bez toho aby tě to zničilo. Omezení rychlosti pro přechod platí pouze a jen pro přechod z n-prosoru a to 0,3c, při přechodu z alfy ztratíš 92% rychlosti.
Jak dlouho by ti fungovala ta taktika výzvědných stanic jakmile se nepřítel o nich dozví? Podle mě tak 1-2 než je začne systematicky ničit před samotným útokem nebo jen jako diverzi. Tohle není moc výhodná taktika jinak by ji určitě již někdo použil.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #226 kdy:
19.06.2010, 16:14:45 »
Jak se pustí do ničení, rozmístím tam válečné lodě. A už samotná likvidace -nic jednoduchého jenom ji najít (spoléhá na pasivní senzory)- jedné stanice bude představovat varování.
Zaměstnat nepřátelské síly a přinutit ho reagovat na obranná opatření je také plus.
O neexistenci rychlostního omezení vím. Měl jsem na mysli spíš požadavek max. rychlosti po alfa-přechodu. Max. rychlost 0.6c je pro pohyb v HYPP obecně. Ta se přechodem z alfy redukuje o 92%. Tedy pokud máš při přechodu z bety 180.000km/s tak v n-prostoru už v podstatě nulu. Tedy bez mezifáze kdy v alfě opět zrychluješ. A to by mohlo představovat problém. Veškeré útoky na které si vzpomínám byly vedeny vysokou poč. rychlostí. Tudíž uskupení
muselo
hodně dlouho zrychlovat v alfě. Pokud -opakuji- nebyla po ruce vlna.
Právě během tohoto hódně dlouhého zrychlování můžou být stanice s FTL užitečné a ve velkém předstihu ohlásit "návštěvu".
Totéž platí pro uskupení které se po "navigační pauze" vrátilo do alfy. Šine si to osum hodin v prostoru kde ho vyhlíží síť stanic a hlídkových lodí.
Na to, že to nikdo nedělá neberu ohled. Tohle téma se jmenuje "Nové lodě?" takže spekulujeme o budoucím vývoji. Před vynálezem FTL to ani nikdo praktikovat nemohl -rádiem by to nemohlo být efektivní.
«
Poslední změna: 19.06.2010, 17:01:11 od Mafio Ball
»
Zaznamenáno
"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #227 kdy:
19.06.2010, 17:14:55 »
Pokud se teda chceš podívat do budoucnosti:
Jakmile se ti soupeř dozví o těch výzvědných stanicích, začne alfu prolítavát crashem, nízká rychlost v n-prostoru nebo ne. Zadruhá je začne aktivně vyhledávat či jak bylo řečeno - zazvoní jedním DD na druhé straně soustavy. A pokud je budeš chtít hlídat, brutálně si rozředíš síly, že ti na obranu soustavy nic nezbyde.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #228 kdy:
19.06.2010, 17:28:43 »
Pro obranu soustavy mám LACy, Appolo 4DM a SD(P). Torpédoborce a křižníky se mohou "potulovat" venku.
Zaznamenáno
"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #229 kdy:
19.06.2010, 17:37:27 »
Tak potřeba lodí přizpůsobených pro boj v hprostoru se pěkně rýsuje.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #230 kdy:
19.06.2010, 17:45:29 »
Dokonce i SD(P) by mohly "hřadovat" někde stranou - mimo HYPLimit. Pokud tedy budeme spoléhat na zajištění proti průzkumu -což nemůžeme, zatím není funkční koncepce proti spiderům. Měl jsem na mysli případný přesun do HYPP nebo mikroskok ale asi by bylo lepší nechat si je "doma". Tam budou těžké lodě nejužitečnější. Ale i CA a BC by mohly udeřit na protivníka ještě v HYPP. Mají dostatečnou palebnou sílu aby ho řácky "poškrábali". A současně jsou pohyblivější, takže by se střetu "na plný kontakt" s hlavní formací vyhnuli.
Specializované HYPP lodě?! Zatím uvažuju jen o konvenčních ale promyslím si to.
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #231 kdy:
19.06.2010, 17:48:43 »
Tjn, ale budeš mít kapacitu poslat ke každé soustavě 100+ lehkých jednotek, aby tam hlídaly. Navíc, každý rozumný první vesmírný lord si řekne, že když je soustava bráněná SD(P) a 4DM gondolami, nemá cenu už tam dělat kejkle s detekcí. Koneckonců. Je ti úplně jedno, jestli se soupeř vynoří ze směru A, B nebo 3,8641382313C. A pokud se nedokáže obránce připravit během těch desítek minut, co soupeř zrychluje k planetě, nepomůže mu ani pár minut včasného varování...
A lodě pro boj v hyper? To je jako konstruovat vrtulníky pro boj, když stojí na zemi. Střet v hyper je tak mizerná šance, že nemá cenu na to stavět jednotky.
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #232 kdy:
19.06.2010, 17:53:09 »
Už jsme do hprostoru nastrkaly telegraf ,hlídky ..To už je co hlídat a na co útočit.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #233 kdy:
19.06.2010, 18:02:26 »
Navíc důvod proč DW nechce připusti boj v HYPP jako standard je že lodě se tam těžko navzájem hledají.
My máme omezený prostor -okolí soustavy. V alfě dejme tomu 8Lhod, v betě 4, v gamě 2, v deltě 1LY a dokonce i v epsilonu a zetě je to pár desítek Lmin. A na hladině eta a theta projistotu taky "někdo" hlídá.
Tahle oblast je jediná kde se lodě navzájem nahánějí. Obránce má výhodu v síti průzkumných sond a útočník zase iniciativu, volbu času, místa i intenzity nasazení.
Nebudeme bojovat někde daleko a podmínky v HYPP kolem obydlené soustavy jsou celkem dobře zmapované.
Stejně tak byl nepravděpodobný střet dvou loďstev plachetní éry na otevřeném moři -a přesto k nim čas od času došlo.
A ...ehm -já specializované lodě nenavrhoval. Zatím. Ale ani je nezavrhuju, protože momentálně "zpracovávám" dodatečné informace. Jaksi se nehodlám smířit s tím, co DW pravil před tím než "hodil do placu" nové technologie.
«
Poslední změna: 19.06.2010, 20:17:59 od Mafio Ball
»
Zaznamenáno
Dalin
Full Member
«
Odpověď #234 kdy:
19.06.2010, 23:01:46 »
Prosím přečtěte si na Baen's Bar grupy BuShips a Honorverse. Většina navrhovaných novinek (intersystem communication grid, hlídky v hyperprostoru, různé nové použití grav lance) tam byla navržena, důkladně probrána a nakonec rozcupována. Některé dokonce několikrát, protože to po určité době vždy někdo navrhne znovu.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #235 kdy:
19.06.2010, 23:26:57 »
Snažím se. Bohužel jsem se ještě ani zdaleka neprobojoval tak daleko. Ale i tak už jsem vlastnoručně anihiloval pár "projektů" které se podobaly těm z Baru.
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #236 kdy:
20.06.2010, 09:38:17 »
Nebuťte skromní a podělte se,s těma kdo sou hůř jazykově vybavení .
«
Poslední změna: 20.06.2010, 10:52:19 od Bolt
»
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #237 kdy:
20.06.2010, 10:44:23 »
Paráda. Zrovna jsem na infodumpu objevil že DW tak úplně nezavrhl myšlenku na zavedení jakéhosi křížence mezi LAC a DD. Byl by sice podstatně větší než Ťuhýk a ani zdaleka by nemohl nést výzbroj a vybavení jako torpédoborec -o vytrvalosti ani nemluvě- ale teoreticky je někdo zavést může. Čili a jelikož... Moje Útočné Korvety jsou zase ve hře!!
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #238 kdy:
20.06.2010, 23:32:46 »
Mohl by Dalin postout link na ty věci na Baru? Mě to tam přijde dost user unfriendly a nerad bych tam něco zkoušel hledat... BTW nikdo tady snad nenavrhoval nic nového s grav lance. Na tom jsme se snad shodli, že tam se nic moc vymyslet nedá. A navíc je to TWTMNBN
.
Já bych viděl nejakou verzi fregaty/DD, nacpanou maskováním tak, aby se vyrovnala maskování mantichorských LAC, a upravenou, aby podporovala letku LAC. Koneckonců, taková loď by měla podstatně větší zásoby střel či by se dal použít těžší osový graser, možná i víc...
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #239 kdy:
21.06.2010, 15:02:35 »
Fregata by měla převzát část úkolů torpédoborců -trochu moc nám vyrostly a takový Roland už je v podstatě lehký křižník.
Kdysi byla hranice DD/Fregata(FG?) někde na 80kt. Vzal bych to jako rozumnou velikost a nějaký starší typ bych prostě modernizoval pomocí "soudobých" technologií. Jistě, taková loď by se nemohla postavit DDL ale protipirátské, hlídkové a průzkumné role by plnit mohla.
Jako korvetu bych navrhoval nejmenší možné hyperprostorové válečné plavidlo, jaké je možno postavit. Nutně by muselo být jednoůčelové ale nic nebrání odvodit od základního trupu specializované verze.
Zaznamenáno
Stran:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
22