Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
13.07.2010, 04:33:25
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:
Pokročilé vyhledávání
harrington.suewebik.net převeden na redakční systém, nakoukněte a připomínkujte
4176
příspěvků v
102
témat od
93
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Mafio Ball
Honor Harringtonová
O něčem jiném
Jiné sci-fi knížky
A Mighty Fortress - Safehold 4
« předchozí
další »
Stran:
1
2
[
3
]
4
5
...
9
Autor
Téma: A Mighty Fortress - Safehold 4 (Přečteno 4245 krát)
Muphrid
Hero Member
Re: A Mighty Fortress - Safehold 4
«
Odpověď #30 kdy:
05.01.2010, 11:33:10 »
Podle mě návštěvu jeskyně nepotřebuje - někde na začátku OAR o tom byla jakási zmínka. Mám dojem, že kompletní změna z ženské na chlapa mu trvala několik dní nebo týdnů, alle možná si to pletu nebo kombinuju se zmínkou o jeho regeneračních schopnostech.
Zaznamenáno
Warning:
Don't stare into laser with remaining eye!
IKolincak
Sr. Member
«
Odpověď #31 kdy:
05.01.2010, 11:50:42 »
Já mám právě pocit, že to všechno přetáhl do jeskyně, i když už je to nějaký pátek, co jsem četl U útesů Armagendonu, takže se samozřejmě mohu mýlit. A navíc nejvíce jsem si tam užívat popisy námořních bitev.
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member
«
Odpověď #32 kdy:
05.01.2010, 12:36:43 »
Myslel jsem to tak, že na vlastní rekonfiguraci nepotřebuje žádná vnější udělátka (stejně jako třeba na úpravu omezovačů své rychlosti a síly) - ale jak říkám, můžu se plést.
Zaznamenáno
Warning:
IKolincak
Sr. Member
«
Odpověď #33 kdy:
05.01.2010, 13:03:28 »
Pro ty z vás, kteří nevládnou anglickým jazykem, jsem se pokusil tu ukázku přeložit. Užijte si to.
Král Gorja se náhle probudil.
Ruka náhle položená na vaše ústa uprostřed noci má sklon mít tento účinek. Zejména u krále, jehož ložnice je na vrcholku centrální věže postaršího hradu dobře zásobeného strážemi.
Prudce otevřel oči, a začal bojovat, pouze aby téměř okamžitě přestal. Mělo to dva důvody. Jedním bylo, že ruka přes jeho ústa mohl dost dobře být jemný do ruky vytvařovaný ocelový svěrák. Dalším bylo, že si právě uvědomil hrot něčeho, co se zdálo být mimořádně ostrou dýkou, přitisknutý na základnu svého hrdla.
Tahle noc, rozhodl se, se mění ze špatného na ještě horší.
„Ocením, pokud zůstanete klidný, Vaše Veličenstvo,“ řekl tenorem hlas, který nikdy dříve ve svém životě neslyšel. „Pokud bych vám chtěl jenom podříznout hrdlo, neobtěžoval bych se vás nejdříve probudit.“
Klidný hlas zněl téměř šíleně rozumně, jako když člověk jednoduše poukazuje, že bouřková mračna často znamenají déšť.
Gorja právě dokázal vylovit siluetu mužovy hlavy proti matné záři průsvitných měsícem ozářených závěsů, a pocítil bodnutí vděku, že Rholynd má svou mrzutou noc, a Maiyl trvala na tom, že dnes v noci bude spát v dětské ložnici. Tenkrát si myslel, že je to od ní šarmantně sladké, že chce osobně dohlížet na chůvy; v této chvíli byl hluboce vděčný za to, že aspoň jeho žena a syn jsou někde jinde.
„Na druhé straně,“ pokračoval hlas příjemně, „jsem si úplně jistý, že kdybych se, z nějakých důvodů, rozhodl podříznout vám hrdlo, zvládl bych dlouho předtím, než by kterýkoliv z vašich gardistů mohl odpovědět na váš výkřik. Pokud se rozhodnu dát ruku pryč z vašich úst, takže si my dva budeme moci promluvit jako civilizovaní lidé, myslíte si, že to budete mít na paměti? Myslím tu část, že jsem schopný vás zabít dřív, než se sem dostane někdo další?“
Gorja se rozhodl, že vlastník hlasu musí být šílený. Jenže pořád dával přednost čemukoliv, co ho ponechá s nepodříznutým hrdlem, a tak pevně přikývl.
„Nádhera!“
Ruka opustila jeho ústa, a muž, kterému patřila, se lehce uklonil. Gorjovy oči nyní zachytily trochu více podrobností, a uvědomil si, že vetřelec v jeho ložnici je podstatně vyšší a širší v ramenou, než on sám. Vypadal také hladce oholený a mluvil, jak si teď Gorja uvědomoval, s silkiahanským přízvukem.
„Omlouvám se za své… nekonveční metody, Vaše Veličenstvo. Opravdu s vámi potřebuji mluvit, a jsem toho mínění, že nikdo z nás by nebyl rád, kdyby si vaši gardisté, vaši dvořané nebo - zejména - Vikář Žaspar uvědomili skutečnost, že jsme tak činili.“
Gorjovi se sevřel žaludek. Nemohl si tím být v šeru jistý, ale zdálo se mu, že jeho návštěvník se usmál.
„Věc se má tak, Vaše Veličenstvo,“ pokračoval hovorně Silkiahan, „že si myslím, že by ode mě byl dobrý nápad poněkud postrčit vaši korespondenci s hrabětem Gray Harbor. Možná o tom ještě nevíte, ale v tomto čase dorazí Jejich Veličenstva zpět do Tellesbergu, ale představuji si, že to asi znamená, že poněkud nesourodý krok oné korespondence během následujících několika pětidnů nabere obrátky.“
Gorja se cítil, jako by ho právě někdo praštil. Nikdo v Tranjyru - nikdo s výjimkou sira Ryka Fharmyna - nevěděl o opatrných nótách, které putovaly sem a tam mezi ním a prvním kancléřem Říše Charis. Nezmínil se o tom dokonce ani baronovi Stonekeepovi! Takže jak to dokázal tenhle, ať už byl kýmkoliv?
„Já… nevím, o čem to mluvíte,“ dokázal ze sebe dostat. Dokonce i jeho uším to znělo jako automatické instinktivní odmítnutí s velmi malým vztahem k pravdě.
„Vaše Veličenstvo!“ plísnil ho Silkiahan, a skutečně mlaskl na krále jazykem. „Víte naprosto dokonale, o čem se to zmiňuji,“ pokračoval káravě. „Obávám se, že nemáme čas okolo toho přešlapovat celou noc, když to budete odmítat. A ne sir Ryk nemá prsty v tom, jak jsem se o tom dozvěděl.“
Nedbalá poznámka o Fharmynovi byla ranou z milosti. Zjevně ať už byl ten výstředník kdokoliv, věděl všechno.
„Dobrá,“ povzdechl si Gorja. „Samozřejmě, že vím, o čem mluvíš. Ale kdo, k Shan-wei, jsi, a co děláš v mojí ložnici?!“
„Mnohem lepší, Vaše Veličenstvo,“ prohlásil druhý muž schvalujícím hlasem. „Jako úvod, mé jméno je Ahbraim Ževons. Vím, že to pro vás nic neznamená, ale můžete o mě přemýšlet jako o blízkém příteli Merlina Athrawese. Jsem si jistý, s tímto jménem seznámen jste.“
Zaznamenáno
Dalin
Full Member
«
Odpověď #34 kdy:
05.01.2010, 17:17:10 »
Odhaduji někdy v první čtvrtině nebo naopak až spíše ke konci knihy. Lze odhadovat z příjezdu Cayleba a Sharleyan do Tellesbergu, což by mělo být vzhledem ke střídání hlavních měst a konci BHD někdy po půl roce po konci BHD nebo naopak až po roce a půl(déle nepředpokládám děj knihy).
Pokud samozřejmě necestují kvůli nějaké krizi (typu 500 církevních galleon) a tím by celý odhad byl nanic.
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member
«
Odpověď #35 kdy:
05.01.2010, 17:35:59 »
Citace: Dalin 05.01.2010, 17:17:10
Odhaduji někdy v první čtvrtině nebo naopak až spíše ke konci knihy. Lze odhadovat z příjezdu Cayleba a Sharleyan do Tellesbergu, což by mělo být vzhledem ke střídání hlavních měst a konci BHD někdy po půl roce po konci BHD nebo naopak až po roce a půl(déle nepředpokládám děj knihy).
Pokud samozřejmě necestují kvůli nějaké krizi (typu 500 církevních galleon) a tím by celý odhad byl nanic.
Ono to klidně může být o dost dřív i z prostšího důvodu: do Charisu se Cayleb může chtít co nejdříve vrátit, aby mohl osobně oznámit dobytí Corisande na své původní domácí půdě. Řekl bych, že tu jde o klasický případ spekulace, u které to může být skoro jakkoliv - proto jsem na to původně ani nereagoval
.
Zaznamenáno
Warning:
IKolincak
Sr. Member
«
Odpověď #36 kdy:
05.01.2010, 17:54:20 »
V podstatě si asi počkáme, a uvidíme. Jinak z toho můžeme odvodit, že železné sevření Zionu poněkud rezaví, že? Další kacíři na obzoru, a jen archandělé vědí, co bude dál!
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member
«
Odpověď #37 kdy:
05.01.2010, 19:02:30 »
Citace: IKolincak 05.01.2010, 17:54:20
(...) železné sevření Zionu poněkud rezaví, že? Další kacíři na obzoru (...)
Dost mi to připomíná HH a válku se Svazem - jen je tu místo aliance několika hvězdných států aliance několika "ostrovních" zemí, proti nikoliv Solíkům, ale proti Církvi, jejíž poražení si taky dokáže představit jen málokdo. Přitom v podstatě každý vidí, jak zkorumpované zřízení to je, ale taky si nedokáží představit co by bylo bez ní, popřípadě jak proti ní vlastně bojovat. Takže potenciálními "kacíři" jsou v podstatě všichni. A brzy budou další království, republiky apod. zjišťovat, že přidat se k Charisijskému impériu může být o dost výhodnější, než zůstávat na straně diktátorských "byrokratů". Tím "přidat se" myslím třeba i obyčejnou neutralitu, popřípadě aktivní obchod. V tomhle ohledu čekám kdy se rozhoupe k nějaké další akci Siddarmark, když už značnou podporu projevil...
Zaznamenáno
Warning:
IKolincak
Sr. Member
«
Odpověď #38 kdy:
06.01.2010, 10:41:09 »
No nevím. Mně připadají ti frajeři ze Siddemarku zatraceně opatrní. Obchodovat, to ano, ale válčit?!
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member
«
Odpověď #39 kdy:
06.01.2010, 16:20:39 »
Citace: IKolincak 06.01.2010, 10:41:09
No nevím. Mně připadají ti frajeři ze Siddemarku zatraceně opatrní. Obchodovat, to ano, ale válčit?!
No právě proto čekám, co udělají dál - ani to obchodování totiž nebude udržitelné věčně, bez nějakého alespoň trochu oficiálního stanoviska...
A ještě k mým předchozím spekulacím ohledně schopnosni Merlina měnit vizáž: na Baru našla Maria konkrétní pasáž v OAR a napsala -
"Three local months - but that was less making the changes themselves than learning how to walk and move like a man. It's a non-trivial thing when one's center of gravity moves up about two feet. :-P However, OAR also established that the basic physical parameters of a PICA are pretty much set. Nimue couldn't make herself a foot shorter, for instance. In fact, it was implied that Merlin has a beard and mustache in part because Nimue couldn't change her features very much."
Tedy, že 3 tamní měsíce trvala kompletní změna pohlaví, ale že většinu toho času zabralo nacvičování mužské chůze a pohybů. Základní parametry PICA jsou víceméně dány a nelze např. moc měnit třeba výšku. Knírek a bradku prý také má do jisté míry z tohoto důvodu - aby zakryl původní rysy - a pro zvýraznění mužnosti.
«
Poslední změna: 06.01.2010, 16:37:05 od Muphrid
»
Zaznamenáno
Warning:
IKolincak
Sr. Member
«
Odpověď #40 kdy:
06.01.2010, 17:26:34 »
Hm, z toho by vyplynulo, že změna vizáže by byla v podstatě pouze kosmetická úprava. Tedy odstartovat z Tellesbergu jako Merlin a přistát v Tranjyru jako Ahbraim. No prostě paráda. Žádný problém.
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member
«
Odpověď #41 kdy:
06.01.2010, 17:51:11 »
Citace: IKolincak 06.01.2010, 17:26:34
Hm, z toho by vyplynulo, že změna vizáže by byla v podstatě pouze kosmetická úprava. Tedy odstartovat z Tellesbergu jako Merlin a přistát v Tranjyru jako Ahbraim. No prostě paráda. Žádný problém.
Ano, vypadá to tak a je to asi nejpravděpodobnější možnost. Rozhodně pravděpodobnější, než jiná spekulace na Baru, kdy by prý Owl měl vytvořit další PICA jako Merlinovy kopie. Ale proti tomu mluví hlavně to, že Merlin přišel díky hacku do autonomního módu o přímý přístup do počítačů a nejspíš tedy i o možnost uploadovat a downloadovat své vědomí. Bylo toho tam o těch kopiích trochu víc, ale přišlo mi to už jako silně divoké teoretizování.
Zaznamenáno
Warning:
IKolincak
Sr. Member
«
Odpověď #42 kdy:
06.01.2010, 18:59:30 »
Sakra, to bude sranda, až bude dohazovat sám sebe různejm papalášum. Jednou jako Merlin a podruhý jako... a kdo ví co potřetí a počtvrtý. No prostě paráda. Doufám, že se v tom DW nezamotá a bude jich jen pár.
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member
«
Odpověď #43 kdy:
06.01.2010, 21:04:16 »
Citace: IKolincak 06.01.2010, 18:59:30
Sakra, to bude sranda, až bude dohazovat sám sebe různejm papalášum. Jednou jako Merlin a podruhý jako... a kdo ví co potřetí a počtvrtý. No prostě paráda. Doufám, že se v tom DW nezamotá a bude jich jen pár.
No dvě-tři alternativní osobnosti by mohly vzniknout
. Ale zase aby se nerozneslo, že všichni "blízcí přátelé" Merlina Athrawese mají "ďábelské" schopnosti, to by asi nebylo moc dobré. Takže nakonec mu možná bude stačit tohle jediné alter-ego.
Teď někdo na Baru nadhodil, že by to mohlo naopak vést k tomu, že by se Merlin v očích společnosti stal jen "jedním z mnoha", kteří se dali do služby Charisu a tím pádem i něčím běžným, takže by tím od sebe sekundárně opět odvedl pozornost. A taky by se tím vysvětlilo, proč má Charis tak kvalitní informace. No nevím, spíš mi přijde, že by to byl z Merlinovy strany více risk než přínos - Clyntahn by se takové příležitosti určitě neopomněl okamžitě chytit...
«
Poslední změna: 07.01.2010, 07:21:44 od Muphrid
»
Zaznamenáno
Warning:
IKolincak
Sr. Member
«
Odpověď #44 kdy:
07.01.2010, 09:21:50 »
Myslíš, jako přímé působení Shan-wei a jejích přisluhovačů? Stavme hranice, a palme kacíře!!! atd.?
Zaznamenáno
Stran:
1
2
[
3
]
4
5
...
9
« předchozí