Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
13.07.2010, 12:39:41
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:
Pokročilé vyhledávání
harrington.suewebik.net převeden na redakční systém, nakoukněte a připomínkujte
4183
příspěvků v
103
témat od
93
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Mafio Ball
Honor Harringtonová
O Honor Harrington
Diskuse o Honorverse
! SPOILER ! Vývoj děje po OB
« předchozí
další »
Stran:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
Autor
Téma: ! SPOILER ! Vývoj děje po OB (Přečteno 517 krát)
Bolt
Sr. Member
Re: ! SPOILER ! Vývoj děje po OB
«
Odpověď #60 kdy:
02.07.2010, 16:44:25 »
Dalin tvrdil,že je vyděl.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #61 kdy:
02.07.2010, 17:35:46 »
Já se snažím něco vyšťourat na weberfórech ale zatím nic moc.
Na Baru se k....y blbě hledá.
Zaznamenáno
"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Dalin
Full Member
«
Odpověď #62 kdy:
02.07.2010, 21:00:40 »
Nemůžu bohužel sloužit, bylo tak před dvěma měsící a to znamená mezitím dalších několik desítek až stovek nových příspěvků. Akorát si pamatuju, že jeden se jmenoval nějak jako Intersystem (nebo interstellar) communication grid a druhý bylo něco jako Hyperspace pickets.
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #63 kdy:
02.07.2010, 21:37:20 »
Já mam pocit, že Simoes byl ve vývoji streak drive důležitou osobou. Kdyby byl jen řadový technik, tak by byl odklizen v okamžku, kdy začal být labilní. Proto si myslím, že o streaku ví skoro vše, takže nebude problém vytvořit alianční verze. Nehledě na to, že s pokročilou miniaturizací (atd.) mohou být verze GA ještě lepší. A vzhledem k tomu, že doky na SD se postaví až za několik let, má trio HSF dost času postavit a odzkoušet vlastní prototypy pohonu a ty pak zakomponovat do plánů na novou generaci SD. Proto čekám, že všechny SD, které RMN v budoucnu postaví, budou defaultně vybaveny streakem. Bude to celkem nepříjemné překvapení pro MA... Nakonec sice přijdou na to, že GA o MA ví, ale budou si myslet, že to jsou jen C-Z s informacema od McBridea. Ani je na chvíli nenapadne, že by mohli mít v rukou živého člověka, natož pak předního vědce ve vývoji důležité technologie...
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #64 kdy:
02.07.2010, 22:40:23 »
Já bych si tipnul že RMN něco takového dříve jak za pět let do kupy nedá. Plány snad jo ale než se pustí do stavby SD(P) s touhle technologií tak si ji důkladně odzkouší na něčem menším -co se rychleji smontuje a nebude tak drahý. Přece je to revoluční technologie a riskovat celou generaci bez záruky že v tom není zakopaný nějaký pes...
Rozhodně se jim budou hodit super-stike (nebo super -streak??!) kurýrní čluny a možná i nějaké CL nebo DD. Pro nájezdy pak BC(L) a snad CLACy. Schválně jestli se pak v závorce objeví nějaký písmeno když bude loď takhle vytuněná. Navrhuju T jako turbo.
Jen tak na okraj: na informace má stejně tak právo i Haven -nedá se vyloučit že se ony SD(P-T) objeví spíše pod vlajkou RHN.
Zaznamenáno
"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #65 kdy:
03.07.2010, 00:04:20 »
Tak názvově bych to nepřeháněl. Ono stejně nakonec budou všechny lodě mít streak a hyper(uzly alfa) jim zůstanou jen na plachty ve vlnách/červí díry.
Když naprioritizujou zdroje, tak bezpilotní model by mohli mít během několika měsíců až roku. Pak zrekvírujou některou stanici, případně nějakou upraví na nemodernější techy (upravit jednu jedinou by taky nemělo trvat déle než ten rok) a postavit tam DD/CL (půl roky odhadem) sized model pro testy naživo. Po něm asi postaví i pokročilý testovací model, možná BC-sized, aby odzkoušeli těžší lodě (rok snad)... Když k tomu přihodim, že každý model s posádkou budou testovat 3 měsíce, tak máme... 4 roky při pesimistických odhadech. To bych viděl jako dobu, kdy by se nejpozději měly začít dělat plány next-gen SD, spíš se tam ale nechá volný prostor, kdyby admiralita streak schválila. Záleží tedy, zda by se postavil i testovací model velikosti SD (a tím se nestihla série), nebo se spolehnout na testy při nižších tonážích. Nakonec bych viděl spíš tu první variantu, ale v next-gen SD by se vynechalo volné místo, aby se po kompletním otestování streaku mohl provést (realtivně) snadný refit...
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #66 kdy:
03.07.2010, 01:59:58 »
Taky bude asi hodně záležet na vývoji politicko-strategické situace. Kdoví co tou dobou bude jako priorita.
Já měl za to že celej vtip streaku spočívá v superzesíleným hyperpoli. A to myslím nezávisí na uzlech alfa, beta ani gama.
Že bych si zase něco blbě přeložil?!
Ach jo -ať už ty tři knihy vyjdou v čéštyn.
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #67 kdy:
03.07.2010, 02:22:18 »
Upřímně nevím, co je streak zač. Vím jen, že zpočátku to mělo být vylepšení hyperpohonu, ale už si nejsem jistej, v co se to přerodilo...
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #68 kdy:
03.07.2010, 02:30:57 »
No moje představa je že pomocí extrémě zesílenýho pole hypergenerátoru umožňuje dostat se do dosud nepřístupných hladin h-prostoru.
Tam pak platí všechny ty omezení a výhody jako jinde.
Tedy x-násobný relativní rychlosti (já tomu říkám prostorová komprese)
Jestli je v tom něco jinýho tak bych se musel ... no nevím co. Ale celý mý chápání věci je takvýhle.
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #69 kdy:
03.07.2010, 11:41:43 »
Tak na honorverse wiki je m.j. tohle:
Citace
For centuries, the theta band had represented an inviolable maximum for hyperspace travel. By using hyper generators almost twice the size of conventional ones used by most other star nations, the Mesans broke the iota wall and the kappa wall, reducing, for example, the transit time from the New Tuscany System to Mesa from forty-five to less than thirty-one standard days. This made possible a conventional looking, but faster than any existing, dispatch boat design which allowed the Alignment to get news faster than it should have been able to do, and to issues and distribute orders equally quickly.
Takže nakonec to je hyperpohon, jen má hypergenerátor na steroidech. Ale je trochu megalomanský dávat tomu novej název, když to je jen upgradnutá technologie. To je jako kdyby RMN začalo říkat svým Ťuhýkům, Fretkám a Katanám místo Light Attack Craft třeba Über Attack Craft
...
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #70 kdy:
03.07.2010, 12:25:54 »
Když jsem si poprvé přečetl OBS a SVW tak jsem si vytvořil představu h-generátoru jako jakousi energetickou a hódně posunutou aplikaci archimédova zákona. Lodě které ho používaly byly buď ponorky nebo vzducholodě -podle toho jak se na to díváš. Takže když jsem se dočetl o streaku tak jsem měl za to, že by k pohybu ve čtvrtým rozměru -tedy mezi hladinami h-prosotru používají jiný princip. Něco jako dynamický vztlak. Dokážeš si představit že jsem trochu zklamanej když vím že to je jenom "zvětšení" původního konceptu.
(Rozhodně ty analogie nesedí dokonale, ale bylo to lepší než nic.
)
«
Poslední změna: 03.07.2010, 12:47:09 od Mafio Ball
»
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #71 kdy:
03.07.2010, 14:42:26 »
Dosažení vyššich hyperpásem,než theta je velký pokrok a říkal jsem si kdy příjde,no už je tady.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #72 kdy:
03.07.2010, 14:49:13 »
No to nepopírám -jen jsem si představoval že to bude svým spůsobem revoluční technologie.
Něco jako spider vs. klín/plachta.
Ale kdoví -třeba se dočkáme.
Prvotní streaky lítají, dobrá.
Co třeba se Simoesovými znalostmi, manťáckými schopnostmi Sonjiny party a Shanoniným nadáním využít přehlíženého dát do kupy nějaký super-streake?
Bude mít stejný nebo jen o něco lepčí efekt ale "poněkud" odlišný princip.
A-ha. Jsem za hranicí honorversa. Pardon.
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #73 kdy:
03.07.2010, 15:09:40 »
K htelegrafu
Omezení dohlednosti na průměrně 20lm je myšleno pro loď v pohybu a určitě platí.Ale hprostor je sice deformovaný,ale stabilní prostor a stanice která sedí na místě,zná přesně okolí,ví kam se dívat a co tam má najít,musí vidět dál.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #74 kdy:
03.07.2010, 16:03:26 »
To není tak úplně pravda -to o té stabilitě.
Ne že bych zpochybňoval výhodu stanice oproti pohybující se lodi, ta je zřejmá. Ale h-prostor bude mít výkyvy toku a hustoty částic, stejně jako záření a nepravidelných gravitačních anomálií. Představuju si to něco jako vliv počasí. A stejně jeko my nedokážeme naprosto spolehlivě předpovídat změny počasí tak v honorversu nebudou schopni získat přesný model h-prostoru. Tudíž bude lepší být raději pesimista.
Později, až bude "linka" v provozu se mohou rezervy využít ke zvýšení objemu toku dat. Stejně je záhodno rozmísťovat stanice tak aby v případě "odstávky" jedné v řadě mohly spolu komunikovat přímo i její sousedky -třebas v nějakém nouzovém režimu.
Ale pořád spekuluju o tom, že v době války to bude velmi zranitelné zařízení. Nicméně to byly telegrafní vedení a podmořské kabely taky - a přesto se vyplatilo investovat obrovské sumy, úsilí a práci do jejich stavby a následně oprav, údržby a náhrady.
DW používá tolik analogií že nevidím důvod v tomhle případě dělat vyjjímku.
Vem si důvod proč se vlastně Liga hroutí: je to způsobeno příliš dlouhými komunikačními prodlevami. Kdyby ministerstvu vnitra ČR trvalo dva dny než se dozví o rasových bouřích na Opavsku a týden než zalarmuje posily pro tamní policii tak bychom také jen těžko udrželi republiku pokupě. Tedy šlo by to ale musely by se delegovat pravomoci do regionálních středisek a ústřední vláda by měla jen malou kontrolu nad událostmi.
Je to jakýsi limit za který se celek nemůže rozvíjet. Tahle mez zastavila růst impérií v historii už mockrát -a také stála za jejich rozpadem. Je jedno jestli depeše přenáší maratónský běžec, ponnyexpres, posel v autě, elektromagnetické vlny či vesmírná loď rychleji než světlo. Nejde tak ani o transport lidí jako informací. Kdybys chtěl Ligu reformovat tak na tohle omezení znova narazíš. Dokud vlády jejích členů nebude moct kontrolovat co dělá jak jejich delegace v Radě tak i exekutiva tak žádná taková Liga nemá šanci přežít. Tedy přežít ano ale ne efektivně fungovat.
«
Poslední změna: 03.07.2010, 16:21:25 od Mafio Ball
»
Zaznamenáno
Stran:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
« předchozí
další »