Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
13.07.2010, 13:59:58
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:
Pokročilé vyhledávání
harrington.suewebik.net převeden na redakční systém, nakoukněte a připomínkujte
4184
příspěvků v
103
témat od
93
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Mafio Ball
Honor Harringtonová
O Honor Harrington
Diskuse o Honorverse
Na hranici HONORVERSA
« předchozí
další »
Stran:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
9
Autor
Téma: Na hranici HONORVERSA (Přečteno 468 krát)
Mafio Ball
Hero Member
Re: Na hranici HONORVERSA
«
Odpověď #60 kdy:
07.07.2010, 19:38:32 »
Zkusím navrhnout já (Bolt se nejspíš urazil a mlčí)
Podle DW pravidel je tam jistý rozmezí jak daleko může být prstenec od konce lodě. Není velký ale vzhledem k rozměrům prstence a délce lodi...
Co tákhle dát si (špenát je fuj) za primární prstenec další. A možná by tam vešel ještě jeden. Nebudou funkční dokud Alfa systémy poběží, (možná -a to zdůrazňuju - by se mohly použít k zesíllení/otevření plného štítu). Je tu sice docela velká pravděpodobnost že pokud loď dostane "ránu" která sejme hlavní prstenec tak to ssebou sebere i ty sekundární ale lepčí něco jak prd.
S tou odolností holt nic nenaděláš.
Doporučuju vyvinout "gravitační" pancíř a instalovat stínící pole a různé silové paprsky a g-zóny dovnitř lodi. Vzhledem k tomu že tam není posádka které by to poškozovalo zdraví... Můžeme takhle obejít další omezení.
Ale tahle kocábka se ti zčíná kur...y prodražovat -jedna revoluční technologie za druhou...
Zaznamenáno
"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #61 kdy:
07.07.2010, 19:58:15 »
Pokud jsem se Bolta svou kritikou nějak dotknul, tak se omlouvám. Kritika směřuje na tvé nápady ne tvou osobu. Však taky kritika a hledání chyb je základní postup vývoje čehokoliv. Navíc, člověk je tvor šťouravý, takže hned začne na všem hledat chyby, a ne skákat radostí. Ber to ale z té lepší stránky, umožní ti to svou koncepci dopracovat/přepracovat, aby byla plně funkční...
To mě opravdu nenapadlo, dát hned za ten hlavní další rezervní prstence. Nejspíš ale co nejdál od toho hlavního (samozřejmě v rámci použitelnosti uzlů), aby případné sekundární efekty poškození hlavních uzlů co nejméně zasáhly ty rezervní.
Teď mě napadla ještě jedna nevýhoda u obranyschopnosti SB. Ať nacpeš na loď kolik chceš pancíře, uzly musí být za každé situace na povrchu lodi, takže na ně nemá jakýkoliv pancíř efekt. A vzhledem k tomu, že základní funkce SB závisí na funkčních uzlech, je zranitelnost SB (ve smyslu jeho vyřazení z boje, nikoliv hned zničení) značně zkompromitována.
Ono mi taky přijde, že za tuhle cenu a tonáž je opravdu lepší pořídit si deset Katan.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #62 kdy:
07.07.2010, 20:30:51 »
Podle všeho má fyzické poškození funkčních uzlů velice nepříjemné následky -spousta energie která se uvolní a skáče si jak chce. To znamená postavit ekvivalent požární přepážky sakra pevný a odolný, instalovat oddělené a nezávislé napájení i ovládání....
Citace: Bolt 06.07.2010, 22:58:22
...se vleze do střely a funguje a samostatně.Dobře vědět,další"nepřekonatelná" překážka pro Vosy odstraněna.
Já se smířil při odpalu a následném "odchodu ze scény" s významným omezením přesnosti a účinnosti téhle salvy. Dobrou polovinu cesty je závislá na UI což není moc dobrý pro konečný efekt. Nicméně Appolo -a jeho zdokonaleniny- mají sady programů a dost poč.výkonu aby nešlo jen o ránu na slepo. Počítám tak 50% efektu oproti "normální" salvě. Jseš ochoten se smířit u vos s podobnou degradací?
Já začínám mít pocit že na válečné lodi jsou prostory a zařízení pro člověka a podporu živ.prostředí jen zlomek celkového objemu a hmotnosti. To mě připadá trochu divný. Vem si: na štítonoši nepotřebuješ dok a související zař. nemáš tam hydroponii, čističky vzduchu, klimatizaci, topení, sklady, nouzový ani jiný postavení, ubytovny, jídelny a tělocvičny, dílny, gen. vnitřní gravitace...prostě spoustu věcí co určitě něco váží a zabírají místo. Bez toho by mohl mít hodně výplně tvořené jen a pouze pancířem, deformačními zónami, expanzivními průduchy a pod. Ještě odečti zbraně a zásobníky a s tím související díly a zase se dá získat určité množství kilotun a m
3
na přepážky a panc.paluby. Tím by se dalo zvýšit odolnost. Ale pořád bude nesrovnatelná s s SD -to je prostě fakt.
Zaznamenáno
"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #63 kdy:
07.07.2010, 20:52:44 »
Aby mohla loď vézt posádku, musí nabobtnat hlavně prostorově, ne tolik pak už tonáží. Většina nárůstu prostoru je dáno místem, který člověk potřebuje a hmotnost vzduchu je tady zanedbatelná. Ostatní zařízení nebudou možná tolik zanedbatelné tonáží, ale prostorově většinou ano. PRávě to bylo taky v jedné mé připomínce ke zranitelnosti SB. Při stejné tonáži bude SB menší než loď s posádkou, ale to také znamená, že když se něco trefí pod pancíř, trefí to něco důležitého...
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #64 kdy:
07.07.2010, 21:12:23 »
Takže dáme na SB velmi odolný G-pancíř, který navýší odolnost téhle kocábky o řád. Abych předešel poznámce proč ho nenašroubovat na SD a SB by se tím pádem staly přebytečné odpovím stylem DW: funkční a plně aktivní systém G-pancíře bohužel nelze nainstalovat v blízkosti živých organismů. Jakkoliv jsou použitá g-pole prostorově vymezená dochází k "prolínání" gravitačních efektů. Meteriál ze kterého je tvořeno lidské tělo prostě není schopen odolávat nepravidelným "průsakům" g. Ani neživá hmota nemůže být v těchto podmínkách trvale a zachovaat si původní vlastnosti. To značně omezuje životnost SB co se týče prosté "době použitelnosti". Je pravděpodobné že se bude měřit na hodiny "plného nasazení", max. dny. A údržba či opravy jsou prakticky vyloučeny -narušené komponenty snad lze vyměnit ale vlastní konstrukci trupu tento jev "nahlodává" také.
Nelze SB označit za vyloženě "k jednorázovému použití" ale jejich "trvanlivost" nedosahuje tak vysokých hodnot aby se s nimi dalo počítat na více ja jedno operační nasazení.
To pochopitelně zvyšuje náklady na systém a představuje jisté omezení nicméně je to na kalkulaci BFN (Bolt Free Navy) zda se to vyplatí...
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #65 kdy:
08.07.2010, 00:23:10 »
Sem se neurazil,horší,stěhoval jsem.
Sešly se zajímavé návrhy.Životnost SB-dík za zkratku-nepočítám,že i pří maximální odolnosti přežíjí jedno ostré nasazení,nepřítel se přez ně musí dostat,ale pokud se díky nim podaří otupit první salvy na zvládnutelnou úroveň,tak se bohatě vyplatí.Zajímavé by bylo obustrané nasazení.Náklady na zničený doprovod,nebo LAC taky nikoho nedojímají.SB při obraně těsně spolupracuj s lodí a není sám,všechno co na ně pošle se dostane před SD.
Múj nazor na beta uzly,můžou byt skoro kdekoliv na povrchu lodi,proto několik kompletních prstenců.VELKÁ spekulace odvozená od tvaru klínů,pár řad na zadech a břiše lodi.
G-pancíř pokud je odvozený z technologie tvorby přesně vymezených gravitačních vln tak to beru,kde je venku nebo uvnitř tvoří tumící mezivrstvu.
Vosy jsou pod dozorem a řízené neustále.
«
Poslední změna: 08.07.2010, 00:44:14 od Bolt
»
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #66 kdy:
08.07.2010, 00:38:50 »
SB v otevřenem stavu cíl velikosti DD v klínu SD hodně malá cílová oblast.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #67 kdy:
08.07.2010, 01:52:03 »
S těma Beta uzlama: DW v jedné odpovědi skladované na infodumpu rozebírá "hypersáně" pro LAC a skládací konstrukci. Tam zdůrazňuje že reoreticky by bylo možné přidělat za/před LAC kus lodi a dát tam další prstence ale ty původní by nebylo možný spustit. Podle něj to je základní "vlastnost" pohonné sestavy prstence/beta uzly/klín. Musí být něco přes deset procent délky od konců lodi.
Nevím jestli bychom měli rušit tyhle prapůvodní pravidla. To bychom se velice rychle octli "daleko za hranicí". Něco jiný ho jsou ty umělý omezení který DW skonstruoval aby ochránil svý koncepce a podpořil dějovou linii. Ty klidně nabouráme. Taky přidat něco novýho co není v přímém rozporu s pravidlama (a nejni úplná krávovina). Nebo vymyslet něco originélního a naroubovat" to na honorversum.
Všeho s mírrou!!!
UI je natolik zprofanovaný že chápu proč ho DW moc nemusí. A dálkový ovládání -čehokoliv- by z děje odstranilo lidský faktor a podstupování rizika. A celá záležitost by ztratila na kráse.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #68 kdy:
08.07.2010, 06:17:23 »
Citace: Bolt 08.07.2010, 00:38:50
SB v otevřenem stavu cíl velikosti DD v klínu SD hodně malá cílová oblast.
Po "velké změně velikosti" je oproti SB/CA tak třikrát delší, a určitě i širší a "hlubší". Jo SB jsou menší cíl ale to LAC taky a stejně se dají trefit. Obzvlášť jestli upravíš software v hlavici pro tenhle spec. případ. A dopředu na tenhle režim střely nastavíš (přeprogramování za letu nebude tak efektivní)
Blbý je že tvý SB nemůžou nijak moc manévrovat a nemají PDS ani rušičky které znesnadňují zásah. V podstatě fungují jako klamné cíle -když střely nezachytí SD tak se pustí do nich. Se stovkama střel na každýho SB je pak pravděpodobnost zásahu docela velká.
Pokud budou malé a "měkké" cíle jako LAC častější (třeba nějak vymyslíme jak je udělat nebezpečnější i při útoku na SD!) tak se nejspíš objeví zvláštní hlavice, obsahující lehčí a menčí tyče ale ve větším počtu.
Nebo MDM o velikosti Appola, bez FTL, která ponese submunici a la Zmije v miniaturní výmetnicích.
I když nejlepčí obranou budou "pursuit" LAC.
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #69 kdy:
08.07.2010, 12:57:50 »
Podle mě je omezení dané DW ohledně uzlů platné pro pohonné uzly. Jak už jsem na začátku tématu navrhoval Pásovce s nepohonnými uzly pro generování g.lance, napadlo mě, zda nepoužít nepohonné uzly ke generování lepších b.štítů. Dejme tomu by se do 25%, 50% a 75% lodní délky umístily prstence uzlů gama, případně by nemuselo jít ani o prstence. Tyto uzly by na jedné straně generovaly podstatně silnější b.štít, nicméně stále o dost slabší než g.pás. Tyhle uzly gama by se používaly jen na autonomní, spíše nebojové platformy, protože tento gravitorový b.štít by nedokázal v sobě generovat střílny a byl by taky neprůhledný pro senzory lodi. A aby se zabránilo použití něčeho takového na lodích (předchozí omezení by spoustu lidí nezastavilo), stačilo by říct, že ppoužití tak silného g.štítu deformuje g.pole generované klínem, takže znemožňuje používat k.setrvačnosti. Tahle deformace mi ale přijde každopádně oprávněná. Dva g.pásy proti sobě vytváří pole, v němž se loď může urychlovat. Pokud by se přidal třetí pás z boku, mohlo by to celé pole naprosto rozbít k nepoužitelnosti. I proto jsem říkal, že ony g.štíty by byly stále o dost slabší než g.pásy. Stále tedy průstřelné, ale cokoliv menšího než velké MDM by si neškrtly. No a vzhledem k tomu, že i slabší g.štít by narušoval g.pole lodi - tedy vlastně nyní SB, protože jinam by se asi použít moc nedaly - řekl bych, že beta uzly by musely vynaložit více úsilí, aby pole nějak stabilizovaly. To by jim významně zkrouhlo životnost a také omezilo maximállní zrychlení...
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #70 kdy:
08.07.2010, 16:17:55 »
Nemám nic proti LAC na krytí z boků formace jsou dokonalé a klidně je použiju,pokud jsou dostupné,ale musí jich být hodně poměr 10 LAC na jadnu loď je málo,50/1 je dostačný.LAC je malá loď a má malý klín.
Velikost SB, jak vydím jsou dvě možnosti,buď malý a hustý,a nebo se standartní hustotou a spoustou volného místa.
Jak vidím,začínáte přicházet na chuť tvarování gravitace,to je dobře,bylo to dost ustrnulé a pavouci by mu měli dopřát pořádný kopanec.
«
Poslední změna: 08.07.2010, 18:01:12 od Bolt
»
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #71 kdy:
08.07.2010, 17:00:07 »
Já netvaruji gravitaci... jen přidávám další semi-pás na bok jako náhražku b.štítu... a to se spoustou malusů, aby se to nepoužívalo na pilotovaných lodích. Z válcového klínu mám stále kopřivku...
Fyzicky krýt boky pomocí LAC je opravdu na nic. Pravá hodnota LAC je v jejich Viperech a PDLC...
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #72 kdy:
08.07.2010, 17:24:50 »
Z perníku určítě nebude,bude gravitační.
Používat LAC jako štíty mně,ani nenapadlo,myslel jsem na jejich protisřelovou obranu,ale ta je dost omezená,proto potřeba většího množství.Kde je nejlepší umístit LAC ve formaci?
«
Poslední změna: 08.07.2010, 18:02:35 od Bolt
»
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #73 kdy:
08.07.2010, 18:09:43 »
Opakuji, gravitaci netvaruju. Přidávám další
rovinný
pás na bok. Víme, že generovat rovinná gravitační pole (ať už klíny, plachty nebo b.štíty) lze, dokonce i kulové štíty si představuju jako soustavu mnoha genrátorů rovinných štítů (tedy spíše mnohostěnný ští než kulový, ale z dálky to působí jako koule). Do jakýchkoliv jiných útvarů se nebudu pouštět ani v tomhle tématu...
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #74 kdy:
08.07.2010, 18:56:44 »
A z čeho teda bude?
Zaznamenáno
Stran:
1
...