Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
13.07.2010, 16:02:40
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:
Pokročilé vyhledávání
harrington.suewebik.net převeden na redakční systém, nakoukněte a připomínkujte
4185
příspěvků v
103
témat od
93
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Mafio Ball
Honor Harringtonová
O Honor Harrington
Diskuse o Honorverse
At all cost - Kdy?
« předchozí
další »
Stran:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
9
Autor
Téma: At all cost - Kdy? (Přečteno 16710 krát)
Martind Forlon
Newbie
Re: At all cost - Kdy?
«
Odpověď #60 kdy:
10.03.2008, 19:56:54 »
Tak tenhe webík jsem radši neměl najít
... jak to má jeden vydržet než u nás výjde AAC
. Ostatní díly co u nás vyšly přečteny už asi tak 10x a AAC staženo v angličtině. Ale to je na moji povrchní znalost angličtiny trošku dost těžký kalibr. Takže můžu jen poprosit, zda by mi někdo z Vás kdo si to přeložil neposlal na mail.
.. p.s: jestli je to celé tak dobré jako kapitola kde poví své matce že je těhotná, tak je to paráda a to tomu rozumím jen tak okrajově.
«
Poslední změna: 10.03.2008, 20:05:19 od Martind Forlon
»
Zaznamenáno
Johnak
Global Moderator
Full Member
«
Odpověď #61 kdy:
11.03.2008, 11:26:11 »
Citace: Martind Forlon 10.03.2008, 19:56:54
Tak tenhe webík jsem radši neměl najít
... jak to má jeden vydržet než u nás výjde AAC
. Ostatní díly co u nás vyšly přečteny už asi tak 10x a AAC staženo v angličtině. Ale to je na moji povrchní znalost angličtiny trošku dost těžký kalibr. Takže můžu jen poprosit, zda by mi někdo z Vás kdo si to přeložil neposlal na mail.
.. p.s: jestli je to celé tak dobré jako kapitola kde poví své matce že je těhotná, tak je to paráda a to tomu rozumím jen tak okrajově.
Ehm, to chces jako do mailu prevypravet dej knihy, ktera ma 900 stran? :-)
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member
«
Odpověď #62 kdy:
11.03.2008, 14:54:15 »
No jestli ti jde o popis AAC, tak Dalin to
tady
dokázal zestručnit dost dobře
. Jen k tomu dodám, že kniha je prošpikovaná bitvami a mrtví už se nepočítají na tisíce nebo desítky tisíc, ale na miliony
.
«
Poslední změna: 11.03.2008, 15:02:00 od Muphrid
»
Zaznamenáno
Warning:
Don't stare into laser with remaining eye!
Dalin
Full Member
«
Odpověď #63 kdy:
11.03.2008, 17:54:02 »
No ono se zdá, že hlavní ztráty byly v bitvě o Mantichoru. Ale tak mě napadlo, kolik lidí to odneslo jinde.
Řekl bych, že v Lovatu to mohlo být až 300 000 Haveňanů. A v Zanzibaru to mohlo být zase přes 100 000 lidí Aliance.
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member
«
Odpověď #64 kdy:
12.03.2008, 07:57:21 »
Citace: Dalin 11.03.2008, 17:54:02
No ono se zdá, že hlavní ztráty byly v bitvě o Mantichoru. Ale tak mě napadlo, kolik lidí to odneslo jinde.
Řekl bych, že v Lovatu to mohlo být až 300 000 Haveňanů. A v Zanzibaru to mohlo být zase přes 100 000 lidí Aliance.
No jasně, myslel jsem to v počtech na celou knihu
. V Popelu vítězství sice taky nějaký ten milionek byl, ale z větší části to byly civilní ztráty po oné Saint-Justově eskapádě s jadernou náloží, ne přímé ztráty v boji...
Zaznamenáno
Warning:
Martind Forlon
Newbie
«
Odpověď #65 kdy:
12.03.2008, 15:26:20 »
2Murphid: díky za uvítání, zprávu a mail. Ty souvislosti mezi AAC a dalšími knihami z linie mimo HH by mi nejspíš utekli a tak nejdříve přečtu CoS a pustím se do originálu SoS (a až pak AAC. Rámcově jsem schopen i bez slovníku pochopit o čem se v článku píše a to jak si radil si vypsat neznámá slovíčka je dobrá rada. Původně jsem začal číst začátek AAC a ten mi připadal dost nesrozumitelný a to zřejmě díky neznalosti souvislostí z CoS a SoS. Takže ještě jednou díky, série knih od Webera o universe HH je jednou z mých nejoblíbenějších a jsem rád že je u nás český vebík který se mu věnuje.
p.s.: 900 stran?
..wow, no to mám co do konce roku dělat
. ...stejně si to pak koupím až to výjde v čš, ale kdo má na to čekat ...
Zaznamenáno
Johnak
Global Moderator
Full Member
«
Odpověď #66 kdy:
12.03.2008, 16:51:23 »
Ja mel u cteni sve prvni aj knihy (SW: Truce at Bacura) taky v ruce slovnik. Tak ve tretine me prestalo bavit si v nem listovat a cetl jsem bez nej. :-) Chapal jsem toho malo, ale dialogy jsem daval a z tech jsem si to nejak vyvodil.
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member
«
Odpověď #67 kdy:
14.03.2008, 12:48:37 »
Citace: Johnak 12.03.2008, 16:51:23
Ja mel u cteni sve prvni aj knihy (SW: Truce at Bacura) taky v ruce slovnik. Tak ve tretine me prestalo bavit si v nem listovat a cetl jsem bez nej. :-) Chapal jsem toho malo, ale dialogy jsem daval a z tech jsem si to nejak vyvodil.
Jojo, takhle jsem to dělal u své druhé knížky, kdy už jsem si slova nevypisoval. A taky jsem to přestal dělat někdy zhruba po třetině až půlce.
Teď se do slovníku dívám jen výjimečně a většina se dá pochopit z kontextu...
Zaznamenáno
Warning:
Martind Forlon
Newbie
«
Odpověď #68 kdy:
23.04.2008, 10:27:20 »
AAC přečteno
. ... bezvadná akce, tahle kniha je opravdu jedna z nejlepších (a možná i úplně nejlpeší) co jsem ze série HH četl. . ... Jsem jinak docela překvapen že oproti SoS se mi AAC četlo v originále MNOHEM lépe a prakticky bez slovníku a i souvislosti se daly pochopit mnohem lépe. Jinak počítám že pokračováním AAC bude nalezení a buď zničení nebo zajmutí Havenské utajené výrobny lodí (Matice) a následovat bude kapitulace případně mírová smlouva s RoH ..to je tak jedna kniha
.. a dále pak jak už tu zaznělo bude war s messou. ..pochybuji, že by se týmu Ziwlický&Cachet podporovaných Uscherem nepodařilo přijít na zoubek kdo a jak stojí za vraždami a zmanipulováním/vyvoláním war KoM vs RoH :-) . ..Dokonce si myslím, že i s vraždou quenn Elizabeth otce má Messa alespoň částečně co dělat.
btw: v AAC to nebylo nikde jasně zachyceno .. Harkness a Scotty Tremaine přežili poslední bitvu u Matichory? ..sice spousta LAC tam padla, ale konkrétní zmínka že by tihle dva padli nebyla. Každopádně McKeona je škoda, jenže při tom "malém" rozsahu destrukce co pan Weber vymyslel někdo známý zemřít musel :-(
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member
«
Odpověď #69 kdy:
23.04.2008, 12:49:07 »
Citace: Martind Forlon 23.04.2008, 10:27:20
AAC přečteno
. ... bezvadná akce, tahle kniha je opravdu jedna z nejlepších (a možná i úplně nejlpeší) co jsem ze série HH četl. . ... Jsem jinak docela překvapen že oproti SoS se mi AAC četlo v originále MNOHEM lépe a prakticky bez slovníku a i souvislosti se daly pochopit mnohem lépe.
jj, naprostý souhlas: AAC se mi také četlo mnohem, mnohem lépe, než CoS. Prostě Weberův rukopis je znát... Btw: tos to teda zhltnul hooodně rychle
.
Jinak počítám že pokračováním AAC bude nalezení a buď zničení nebo zajmutí Havenské utajené výrobny lodí (Matice) a následovat bude kapitulace případně mírová smlouva s RoH ..to je tak jedna kniha
.. a dále pak jak už tu zaznělo bude war s messou. ..pochybuji, že by se týmu Ziwlický&Cachet podporovaných Uscherem nepodařilo přijít na zoubek kdo a jak stojí za vraždami a zmanipulováním/vyvoláním war KoM vs RoH :-) . ..Dokonce si myslím, že i s vraždou quenn Elizabeth otce má Messa alespoň částečně co dělat.
No, neřekl bych, že by mělo dojít k likvidaci Matice - podle mě teď SKoM nemá dostatek útočných sil k jakékoliv odvetné nebo preventivní akci. Osmá flotila teď musí zastávat roli Domovské flotily a bude trvat několik měsíců, než budou postaveny nějaké další lodě... Do té doby už bude duo Cachat-Zilwicki zpět i se zjištěnými skutečnostmi. Řekl bych, že tohle jejich investigativní dobrodružství bude rozepsané v CoS2 a jen zhruba zmíněno v HH12.
btw: v AAC to nebylo nikde jasně zachyceno .. Harkness a Scotty Tremaine přežili poslední bitvu u Matichory? ..sice spousta LAC tam padla, ale konkrétní zmínka že by tihle dva padli nebyla. Každopádně McKeona je škoda, jenže při tom "malém" rozsahu destrukce co pan Weber vymyslel někdo známý zemřít musel :-(
Mám dojem, že Scotty a Horace přežili, ale jistý si nejsem...
----------------------
Co říkáš na ten úplný závěr? Myslíš že to mělo být naznačení dalšího rozšíření Honořiných empaticko-(že-by-těď-už-i-telepatických?) schopností nebo ukázka podobných a možná i do budoucna mnohem sílnějších schopností Raoula? Nebo že by jen prosté Honořino povšimnutí si Nimitzovy manipulace s Raoulovou myslí a vzpomenutí si, že tohle jí taky dělával?
«
Poslední změna: 23.04.2008, 12:52:27 od Muphrid
»
Zaznamenáno
Warning:
Johnak
Global Moderator
Full Member
«
Odpověď #70 kdy:
23.04.2008, 13:51:24 »
Scotty a Horace prezili. Kdyby zemreli, tak kolem toho bude vic humbuku. Jejich LAC perute odvolali tusim k planete.
Zaznamenáno
Martind Forlon
Newbie
«
Odpověď #71 kdy:
23.04.2008, 15:03:08 »
2Murphid: jsem málem nejedl, nepil a nešel spát jak jsem se do AAC začetl
, a až někdy kolem půl druhé ráno jsem si řekl že už skoro nevidím monitor a dorazil knihu až druhý den
Jinak telepatické schopnosti bych nebral moc reálně ..spíše spojení Honor-Niemitz bude silnější a u Honor ještě více posílí empatické vnímání. U Raula se rád nechám překvapit, řekl bych že bude docela hodně záležet na tom zda a případně kdy ho adoptuje treecat
. Ale pochybuji že by Weber šel do nějakého extrému jako je super empat-telepat člověk. ..tak jak je to teďka je to mnohem zajímavější
.
Citace: Murphid 23.04.2008, 10:27:20
No, neřekl bych, že by mělo dojít k likvidaci Matice - podle mě teď SKoM nemá dostatek útočných sil k jakékoliv odvetné nebo preventivní akci. Osmá flotila teď musí zastávat roli Domovské flotily a bude trvat několik měsíců, než budou postaveny nějaké další lodě... Do té doby už bude duo Cachat-Zilwicki zpět i se zjištěnými skutečnostmi.
.. hmm, no to je fakt že nějaká "ihned" big akce nehrozí a pokud by se SKoM spojilo s RoH tak by bylo docela špatné kdyby neměli žádné slušné lodě
Citace: Johnak 23.04.2008, 13:51:24
Scotty a Horace prezili. Kdyby zemreli, tak kolem toho bude vic humbuku. Jejich LAC perute odvolali tusim k planete.
.. no taky doufám, že by je pan Weber tak rychle neodbyl
Zaznamenáno
Muphrid
Hero Member
«
Odpověď #72 kdy:
23.04.2008, 15:27:35 »
Citace: Martind Forlon 23.04.2008, 15:03:08
2Murphid: jsem málem nejedl, nepil a nešel spát jak jsem se do AAC začetl
, a až někdy kolem půl druhé ráno jsem si řekl že už skoro nevidím monitor a dorazil knihu až druhý den
Tušil jsem, že to asi tak nějak vypadalo
. (četl jsem to z mobilu a úplně všude, i na wc - a to myslím pisoár...
Teď čtu podruhé SoS a známý se mě zeptal: "Kdo ti furt píše?" Tak jsem mu řekl, že pan Weber
.)
Citace: Martind Forlon 23.04.2008, 15:03:08
Jinak telepatické schopnosti bych nebral moc reálně ..spíše spojení Honor-Niemitz bude silnější a u Honor ještě více posílí empatické vnímání. U Raula se rád nechám překvapit, řekl bych že bude docela hodně záležet na tom zda a případně kdy ho adoptuje treecat
. Ale pochybuji že by Weber šel do nějakého extrému jako je super empat-telepat člověk. ..tak jak je to teďka je to mnohem zajímavější
.
Měl jsem na mysli spíš to, že podle té scény možná bude mít Raoul empatickou schopnost i bez adopce kočkou - koneckonců má Honor a kus její genetické výbavy...
«
Poslední změna: 23.04.2008, 15:29:42 od Muphrid
»
Zaznamenáno
Warning:
Pr3d1t0r
Newbie
«
Odpověď #73 kdy:
22.11.2008, 16:15:19 »
ehm dá se někde sehnat AAC v e-podobě?
Zaznamenáno
Johnak
Global Moderator
Full Member
«
Odpověď #74 kdy:
22.11.2008, 19:21:42 »
V anglictine zde -
http://baencd.thefifthimperium.com/09-AtAllCostsCD/AtAllCostsCD/At%20All%20Costs/index.htm
Zaznamenáno
Stran:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...