Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
13.07.2010, 17:30:10

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
harrington.suewebik.net  převeden na redakční systém, nakoukněte a připomínkujte
4187 příspěvků v 103 témat od 93 uživatelů
Nejnovější uživatel: Mafio Ball
* Domů Nápověda Přihlásit Registrovat
+  Honor Harringtonová
|-+  O Honor Harrington
| |-+  Diskuse o Honorverse
| | |-+  Mission of Honor
« předchozí další »
Stran: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 36 Tisk
Autor Téma: Mission of Honor  (Přečteno 9458 krát)
sprinter66
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #240 kdy: 12.03.2010, 02:32:30 »

Týden jsem tu nebyl,tak sorry jestli jsem něco přehlédl,ale jen tak v rychlosti.
1-Jestli bude Haven užší spojenec,viděl bych docela pozitivně přezbrojení jejich SD(P) na Apola.
 Jednak jsou jejich gondoly větší kvůli hrubší technologii,takže při zdokonalení jejich hardweru by to nemusel být tak nemožný úkol a navíc už omezenou nadsvětelnou technologii mají.
 Zapomínáte na Shanon,která v MoH nedostala vůbec prostor.Pokud tedy SEM bude chtít tak brzy uvolnit utajovaná data Havenu.
2-Jestli jsem se nepřehlédnul,tak udávaná délka stavby SD byla do jednoho roku.Z toho bych usuzoval,že délka výstavby nových loděnic by se nemusela plánovat na 50 let,ale tak na 5 a už v průběhu druhého roku by mohly vypadávat první jednotky.U Graysonu ještě rychlej.Problém spíše vidím v úplné likvidaci kvalifikovaných sil po OB.
Zaznamenáno
spike kree
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #241 kdy: 12.03.2010, 08:34:31 »

Tak ono závidí jak a moc v Haven /Mantichora bude ta alliance provázaná, odtajnit materiály a Havenské loděnice at už v Havenském hlavním systému, či ostatních konvenčních či samostatná Matice by dokázali po menším zmodernizování nastavit takový tempo že by další loděnice nebylo třeba, aspon krátkodobě a pak by byli už postavený i ty nový doma u mantichory....
Zaznamenáno

Jinak teďka sleduju: Burn Notice, True Blood, Warehouse 13, Eureka, Army Wives, Drop Dead Diva, Defying Gravity a Deadliest Warrior!!!

Doporučují. koukněte se!!!
edicius
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #242 kdy: 12.03.2010, 09:22:56 »

sprinter66:
ad1) ano bylo by mozne je prezbrojit na Apollo ale nedrive jak za pul roku az rok, Haven nema potrebne vyrobni schopnosti a technologie. Prima vyroba taky nepripada v uvahu nema kdo to postavit, musi nejdrive vystavet zarizeni na vyrobu a to zabere nejaky cas a dale cas na refit, navic neni kde vyrabet munici. Mantichora bude schopna vyrabet munici az za 10 mesicu a Haven jeste pozdeji.
ad2)stavba SD(P) pro Mantichoru je o neco dele nez rok ale pri velkem riziku chyb ( bylo zmineno , ze ignoruji bezpecnostni kontroly a testy, pouze provadi kontrolu pri vyrobe soucastek a na dokoncenych lodi se vyskytuje spousta drobnych poruch), Havenu trva stavba dele, urcite alespon rok a pul ( a to pouze v matici, jinde jeste dele), ke konci MoH je zmineno ze noveho SD(P) se Mantichora docka az za 4 roky. Tech 50 let je odhadovana doba za kterou budou vystaveny lodenice mimo soustavu Mantichora. Grayson na tom neni o moc lepe jak Mantichora, prisel prisel o vechny vyroni kapacity+ delniky, to je pro nej jeste horsi nez pro Mantichoru, muj odhad je privni SD(P) za 5 let.
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #243 kdy: 12.03.2010, 09:28:54 »

Já jsem nikde nemluvil a plánování stavby všech loděnic na 50 let. Mě šlo o loděnice v Talbott Quadrantu, kde jsem oněch 50 let odhadl jako dobu, kdy se TQ rozvine jak technicky, tak morálně. Stavět loděnice doma je třeba hned. Stavba SD za rok se mi zdá málo. Tuším, že v AAC bylo řečeno, že stavba DN trvá o 4 měsíce méně a 8 měsícl by se mi zdálo málo. Vzhledem k tomu, že ony čtyři měsíce nikomu nepřipadali jako vellké urychlení. Já byc stavbu SD odhadl na 18-24 měsíců, ale někde se určitě válejí i přesnější čísla.

Na Shanon nezapomínám, naopak si stále přípomínám onu její "spoilerovou adopci", která nakonec v knize nebyla. Nepředpokládám, že by to DW vypustil úplně, takže by se to mělo stát, takže nejspíše se Shanon objeví v Mantichoře. Osobně bych čekal, že Shanon je někde v oné flotile, jak o ní mluvila  závěru Pritchartová. Něco jako aby prodiskutovala nové technicko-taktické možnosti nové aliance. Osobně jsem natěšenej, co dokáže trio Hemphillová-Forakerová-Simoes vymyslet.
Zaznamenáno
IKolincak
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #244 kdy: 12.03.2010, 13:03:14 »

Podle AAC stavba jednoho SD(P) zabrala asi 23 měsíců, zatímco stavba jednoho DN(P) 18.
Zaznamenáno
Calwin Skress
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #245 kdy: 12.03.2010, 19:17:30 »

Mirro, neblazni. Z tria Hemphillová-Forakerová-Simoes by Solani meli nocni mury...  Škleb
Zaznamenáno

Život je boj, jinak by to byla strašná nuda.
IKolincak
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #246 kdy: 12.03.2010, 19:21:50 »

Chybně použitý podmiňovací způsob! Potřeba použití budoucího času. Z tria Hemphillová-Forakerová-Simoes BUDOU mít Sluníčka noční můry!!!
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #247 kdy: 12.03.2010, 21:17:08 »

Solíci budou mít noční můry už i z gondolových superdreadnaughtů (a tedy MDM odpalovaných z lodí) a Apolla. Nedivil bych se, pokud by si Filareta musel jít vyměnit skafandr, až místo pochroumané obrany a pár desítek SD najde obranu v plné polní a 400-500 SD Úsměv. Z HFS tria by měli mít primárně noční můry členové RF, protože se proti nim může obrátit pár jejich technologií, upgradelých podle Mantichorských standardů a použitých dle ďábelského mozku Shanon... Tady pak pomůže jen svěcená voda a třicet otčenášů denně Smích
Zaznamenáno
Tyrael
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #248 kdy: 13.03.2010, 12:25:05 »

si myslim že po tom co se MAN dozví o alianci SEM a havenu tak provedou úder i na matici a další havenská výrobní centra, přece jenom tahle Aliance se může postavit Sluníčkám, a i když má haven MDM střely v porovnáním z apolem slabé, pořád je to 100 krát lepší než co maj sluníčka. Pokud jde o utajení matice, tak od začátku MAN předvádí jak vidí skrz havenské i manťácké utajení, tak že si myslim že získat informaci o pozici matice pro ně nebude až tak problém, ale musim dodat že po úderu na mantichoru, haven bude muset značně přepracuje svoje plány na obranu důležitých stanic, takže MAN uspěje jen částečně, a i když zlikvidují Matici, tak před samotným úderem se dostane matici varování, takže stihnou všechny lidi z Matice evakuovat.

po takovéhle akci musí všem dojít, že Mesa získává informace od lidí ovládnutými tou bio-zabírací nanotechnologii, takže se jako kontrola bezpečnosti všude začnou nasazovat kočky, a hle myslim že jedna z těhle koček od bezpečnosti zcela náhodou adoptuje Sharon
Zaznamenáno
enterprise
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #249 kdy: 13.03.2010, 12:40:48 »

Nemyslym si že MA ví kde se matice nachází. Vzhledem k tomu že je poměrně dost překvapilo samotný Apolo. Nikdy totiž nepočítaly s tim že by těch 80 SD svazu byly schopný zničit jen křižníky a gondoly. Smích
Zaznamenáno
Tyrael
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #250 kdy: 13.03.2010, 12:58:49 »

někde jsem četl že Matice má být zničena, nejdřív jsem myslel že to provede osmá flotila, ale po tom co se nám do do všeho začala míchat Mesa a po uzavření Aliance, moc dalších možností néni. Musim ještě dodat že Mesa moc nevyužívala svoji bio techniku na aktivní špionáž, protože se bála že její existence výjde najevo moct brzo. Teďka už to bude Mese jedno, stačí jim dostat jedneho člověka ktery ví kde se matice nachází, a za nějakou dobu tu máme úder na Matici, možná nebude proveden tak skvěle jako úder na Mantichoru, ale nakonec Matice bude zničena.
Zaznamenáno
spike kree
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #251 kdy: 13.03.2010, 14:02:17 »

jinak taky vám chyběla nějaká pořádná bitva? ono zničení mantichořských a taky graysonských stanic bylo efektivně popsáno a i ta menší bitka v kvadrantu byla skvěle popsána, ale prostě tomu chyběla ta větší bitva a ted jsou síly tak v nerovnováze že aspon první, možná i desítky uvodních bude jen samá řezničina, ..... uvidíme co bude dál, ale bral bych i povídku, zase o jedné lodi co neví co dál, třeba nějakej křižník jež je náhodou ve svazováckým prostoru když se tohle semele a svazácký lodstvo ho pronásleduje a honí..... jen na okraj, plus chtěl bych vidět v příští knize víc Shanon, Turtíka a Giny!!!
Zaznamenáno

Jinak teďka sleduju: Burn Notice, True Blood, Warehouse 13, Eureka, Army Wives, Drop Dead Diva, Defying Gravity a Deadliest Warrior!!!

enterprise
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #252 kdy: 13.03.2010, 14:08:24 »

A taky se někde psalo že Havenu nezbyly žádný lodě. Myslym že to řikal někdo z MA ale nevym v jaký knize. Tak kde se teda vzalo těch 300 lodí? Smích
Zaznamenáno
spike kree
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #253 kdy: 13.03.2010, 14:28:54 »

ne tam oni spekulovali žýe jim nic nezbylo a museli si zvolit nebezpecnejsi cil, vedeli ze jim neco zbylo, ale nevedeli kolik... to vi jen Tom a Shanon a kdo vi kolik toho dodelali co meli v lodenicich od bitvy na Mantichoře....
Zaznamenáno

Tyrael
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #254 kdy: 13.03.2010, 14:35:51 »

něz haven začal Beatrice tak theisman říkal o tom že haven má nějakých 500 SD(P) z toho na akci nasadí jen 300 protože zbytek je ve vícviku nebo ho potřebují na obranu, během bitvy o mantichoru ztratil haven téměř všechny nasazené SD, ale pořád jim zbylo 200 SD a další xy ve výstavbě, a sice nevím jak rychle haven budoval flotilu, ale jestli byl schopen stavět jednotky ve stejném množtví jako SEM tak by mohl mít ve službě tak 500-600 SD(P), takže těch 300 připravených pomoc by tvořily asi polovinu toho co má haven k dispozici.
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 36 Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!