Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
13.07.2010, 08:37:48
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:
Pokročilé vyhledávání
harrington.suewebik.net převeden na redakční systém, nakoukněte a připomínkujte
4179
příspěvků v
102
témat od
93
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Mafio Ball
Honor Harringtonová
O Honor Harrington
Diskuse o Honorverse
pár nápadů k taktice
« předchozí
další »
Stran:
1
...
36
37
[
38
]
39
Autor
Téma: pár nápadů k taktice (Přečteno 4211 krát)
Bolt
Sr. Member
Re: pár nápadů k taktice
«
Odpověď #555 kdy:
06.07.2010, 19:57:24 »
Poutník byl zničen,protože nemohla používat gondoly,nešly otevřít vrata a elektromotory pouze nebyly pod proudem.Problém na 10-15minut.Nebyla to přímo její chyba,ale kapitán nese odpovědnost za ztrátu lodi,způsobenou podřízenými.Udělala spoustu dobrého,ale to by její nepřátele tehdy moc nezajímalo.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #556 kdy:
06.07.2010, 20:38:00 »
Mno, tedy ehm. Bojovala s bitevním křižníkem kterému se podle instrukcí měla vyhnout -nebo vzdát.
Přijala boj za daných podmínek jen kvůli záchraně linkové lodě -už v okamžiku kdy se s ní spojila předpokládala že ten boj bude mít pro její loď fatální následky.
Jako Salamander ale hodlala vzít protivníka sebou, čímž minimalizovala pravděpodobnost odhalení svého chráněnce skoro až na nulu.
Poškození lodě je poškození lodě -taky mohla už po prvních salvách dopadnout hůř.
Přestřelka na krátko holt je "samurajský styl boje". V útoku ztrácíš obranu, obranou je útok. Pokud by se jí prvního nepřítele nepodařilo překvapit mohutností výzbroje tak by dopadla ještě hůř.
Tady byly opět narážíme na špatné čísla v rovnici. Nikdo nepočítal s opakovanými boji proti (relativně) moderním válečným jednotkám pravidelného loďstva. Jejími protivníky měli být korzáři, piráti a to max. v síle do těžkého křižníku.
Chyba, zavinění a selhání jsou předmětem vyšetřovací komise -pokaždé. Dokonce i když z lodě nic nezbyde a nikdo nepřežije musí být stanovena (pravděpodobná) příčina a míra zavinění jak velitele tak nadřízených. Mám za to že v tomhle případě byla vina Admiralita a rozvědka obzvlášť.
Zaznamenáno
"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #557 kdy:
06.07.2010, 21:22:41 »
Musela bojovat na krátko,protož nemohla používat funkční gondoly,kvúli,jen a protože se zasekly hloupé vrata,které mohli během chvíle jednoduše odstranit.To nebylo bojové poškození,to byla něčí hloupost.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #558 kdy:
06.07.2010, 21:28:01 »
Nezasekli se jí náhodou v důsledku přestřelky s tou první lodí?
Už si to moc dobře nepamatuju ale to byl taky BC, ne?
Teprve pak, když se nedařilo
poškození
, nikolvěk
závady
opravit včas a použít gondoly (to už na ně chrlil střely další BC) tak musela jít "nakrátko".
Někdy tehdy zemřel Šu, Ču či jak se jmenoval -Samanthin původné páneček.
Zaznamenáno
"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #559 kdy:
06.07.2010, 23:34:31 »
Tak jsem si to znovu přečetl a opravdu byly to pouze zaseklé vrata s.456.Trčí to jak bolavý palec.Neměly vrata opravovat,ale rychle se jich zbavit,stejně tam byly k ničemu.
«
Poslední změna: 06.07.2010, 23:36:04 od Bolt
»
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #560 kdy:
06.07.2010, 23:55:39 »
Souhlasím, že vrata by se bývala měla dát odpálit pryč, právě pro tyhle případy, ale to stále není chyba HH. To jen konstruktéři někde něco vynechali. A odpalovat od oka něco, co není určeno k odpálení není dobrý způsob. Odpálení ručně položenými náložemi by jistě poškodilo kolejnice na odpalování, nehledě na okolní prostor, což mohlo podstatně kompromitovat strukturální integritu v té části lodi...
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #561 kdy:
07.07.2010, 19:47:54 »
No byl to nový zbraňový systém a protyp... Chybička se vloudila.
Ex-obchodní loď může být docela křehká a exploze která odbachne vrata může současně poškodit nějakou výstuhu a to vše v blízkosti pohonu a nejrůznějších dalších citlivých zařízení, vedení a systémů.
Navíc to asi nebudou vrata jako u garáže -hádám že plech bude něčím vyztužený. Jestli by tam byl pancíř tak by se mohlo jevit jejich odpálení jako problematické. Taky by se mohly jenom deformovat a pak už by se s mima nehlo.
Mě se furt něco plete že jim první protivník přestřelil vedení nebo tak něco...
Musím si to taky přečíst.
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #562 kdy:
08.07.2010, 00:32:27 »
POkud nepomúže hrubá síla-pajsry,traufy,hevery-a prořezat by to trvalo dlouho,tak rysknu možné poškození výbuchem-mariňáci propalují přesné díry do povrchu lodí běžně-před jistým,fatálním poškozením od BC.
«
Poslední změna: 09.07.2010, 09:05:46 od Bolt
»
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #563 kdy:
08.07.2010, 01:35:00 »
No, hlavní inženýr se pokusil to stihnout -a skoro se mu to povedlo.
Vrata
nebyla
porouchaná, loď utrpěla poškození a proudový náraz od uzlů zlikvidoval pohony otevírání vrat.
Krom toho vrata samotný nebyl jediný problém -taky kolejnice byly z části na sračku a gondoly si v nákladovým a transportním systému lítaly jak chtěly.
Šu/Ču přišel o několik lidí při
odstraňování škod
a opravách -a to ještě před tím než Poutník obnovil boj s BC II. A prostě to byla smůla že jeden z prvních zásahů v tomhle novým duelu trefil opět stejný místo.
Odstřelit vrata by zhoršilo poškození už tak načaté zádě. Jestli se navíc ono křídlo zasunovalo a ne odklápělo tak by to zřejmě bylo dost obtížné udpálit ho tak aby uvolnilo kolejnice.
Je rozdíl jestli se má udělat ďoura do trupu kudy chcou projít mariňáci nebo "odetnout" několik desítek metrů čtverečních o hmotnosti kdovíkolik tun -a to tak aby se kolem nic dalšího nezničilo. Jestli si to představuju správně tak vrata nebyla na povrchu zádě ale kus vevnitř. Další komplikace pro případné pyrotechniky.
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #564 kdy:
08.07.2010, 16:26:01 »
Když neznáme přesnou konstrukci vrat,můj odhad je povrchové,posuvné,standartní nákladní a s dodatečním pancéřováním,tak to stejně nevyřešíme a už se stalo.Akorát mi to celkem vadilo,kvůli vratům ztratit loď
«
Poslední změna: 08.07.2010, 20:58:38 od Bolt
»
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #565 kdy:
08.07.2010, 17:05:05 »
Vzhledem k tomu, že vrata musela být zamaskována, taky tipuju zásovná vrata. Navíc, i vrata musela být pořádnů kus pancíře a udělat vyklápěcí mechanismus na tak obrovský kus hmoty není jednoduché.
Jinak, byla to první loď gondolové konstrukce, navíc narychlo upravená z obchodní lodi. Není divu, že se tu a tam na něco zapomnělo. Od začátku konstruovaná Q loď (jako Sirius) by byla lepší, ale v daném okamžiku nebyly kapacity je posatavit...
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #566 kdy:
08.07.2010, 20:09:18 »
Stejně -jakmile o gondolách nepřítel věděl tak se snažil tuhle výhodu neutralizovat. To další poškození, které bylo definitivní co se vyp. systému týče bylo důsledkem jeho taktiky.
Vrata to prostě schytaly mimochodem, jaksi nezamýšlené sekundární škody.
Stejný zásah by mohla schytat Medůza a pokud by "bouchly" její uzly tak by taky asi přišla o schopnost vypouštět gondoly.
Neměl Poutník i klasické palubní výmetnice? Co se asi stalo s něma...
Každopádně HH se rozhodla nestřílet a nalákat tak pronásledovatele k souboji energetickými ve kterých měla převahu -a o nichž nepřítel nic nevěděl.
Kdyby po něm pálila tak by se mohlo stát že by ho jen odehnala a to by nebylo dobré pro chráněnou linkovou loď.
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #567 kdy:
08.07.2010, 22:23:00 »
Pokud si dobře pamatuji, tak Poutník neměl boční výmetnice střel, jen ty gondoly, které tam právě byly proto, aby měl nějakou střelovou kapacitu. Místo na bocích asi zabraly ty extrémní grasery a hangáry LAC.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #568 kdy:
09.07.2010, 05:58:45 »
Přemýšlel jsem o konstrukci nákladních lodí.
Je možné že by měly dostatečně velký průchod uvnitř g-prstence?
Asi se tama dá prolézt s docela objemnými kontejnery, jinak by to nemělo význam. Propojení zadního skladiště s hlavními "ďourou" která umožňuje přesunovat náklad dozádu a tam je vypouštět bez zastavení -tedy vypnutí klínu... Gondoly jsou relativně malé, prolezou i skrzevá vojenský prstenec (který bude "těsnější" protože obsahuje více uzlů a větších) a to tam je místo i pro osové grasery a nejspíš i dopravníky klas.munice.
Prostrčil by se tudy v Poutníkovy LAC?
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #569 kdy:
09.07.2010, 09:33:03 »
Tak sem si vzpomně,že odpalování vybušnin va vakuu má celkem žádné vedlejší účinky a působí jen a pouze na dotčeném místě,poslední k vratům.
Poutník byl obchodní loď.Mám takový dojem že zadní vrata a prodloužení nakladového prostoru,byly dodatečné úpravy.
Prostrčit LAC zadem,žeby nová loď?
Zaznamenáno
Stran:
1
...
36
37
[
38
]
39
« předchozí