Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
13.07.2010, 12:40:31

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
harrington.suewebik.net  převeden na redakční systém, nakoukněte a připomínkujte
4183 příspěvků v 103 témat od 93 uživatelů
Nejnovější uživatel: Mafio Ball
* Domů Nápověda Přihlásit Registrovat
+  Honor Harringtonová
|-+  O Honor Harrington
| |-+  Diskuse o Honorverse
| | |-+  ! SPOILER ! Vývoj děje po OB
« předchozí další »
Stran: 1 ... 5 6 [7] Tisk
Autor Téma: ! SPOILER ! Vývoj děje po OB  (Přečteno 517 krát)
edicius
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #90 kdy: 04.07.2010, 21:44:44 »

To asi ne zatím, pokud jsi to pamatuji přesně tak čekají jestli se "Dožínky" nevrátí jinudy. Ovšem z informací co předají Zilvilcký a Cachat asi dokáži odvodit nebo odhadnout, že MA červí díru prozkoumali a očividně si nepřejí aby o tom někdo věděl. Dalším logickým krokem bude odhad, že jejich průzkumná loď se již nevrátí a tudíž je na druhé straně nějáké překvápko.

Já bych jim navrhoval aby zužitkovali pár lodí i s posádkou co jim zůstane po Fill. a poslali je prozkoumat tu červí díru místo nich. Smích Jako motivaci použít propuštění na svobodu po téhle "přátelské výpomoci". Aby je nenapadlo hned vzít roha, umístil bych na trup pár domoličních náloží, které budou neustále v kontaktu s doprovodnou lodí. Pokud ztratí bez důvodu kontakt, BUM, pokud se pokusí utéct, BUM, pokud s nimi bude manipulováno bez dovolení? BUM, pro průlet křižovatkou se na bombách nastaví rozumný časovač tak akorát pro průlet všech lodí.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #91 kdy: 04.07.2010, 21:52:09 »

No po prvním pokusu je asi třeba promyslet další postup. Mám za to že aspoň někdo tuší že se průzkumníci nevracejí kvůli "fatálnímu selhání struturální integrity" spůsobeném nadměrnou palebnou silou někoho kdo nechce aby se vrátily. (no prostě asi že se neozvali protože narazily na "hlídače brány"). Dokud ale neproběhne nejzašší termín do návratu hyperprostorem tak není nic jistého. Čili čekat. A pak se na to půjde jiným stylem.

S tím svazem bych to neviděl tak horký. Jo rozpadne se. To je jistý. Ale bude to nejspíš zdlouhavej proces a dost křečovitej. A umírající obr kolem sebe bude kopat a plivat.
Já bych to zatím viděl jako rozšiřování Lacoonů a nějaké ty ozbrojené demonstrace síly -ukazování vlajky. V přátelském duchu ale s odjištěnými zbraněmi.
Zaznamenáno

"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Bolt
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #92 kdy: 06.07.2010, 08:22:51 »

Já bych to zatím viděl jako rozšiřování Lacoonů .
Tak se ptám,co že to budou vlastně šířit.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #93 kdy: 06.07.2010, 08:53:38 »

To byly ty dvě související operace Lacoon I a II. Já k tomu přidal ještě trojku s poněkud aktívnější a násilnější náplní.
Zaznamenáno

"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #94 kdy: Dnes v 09:52:56 »

Jako základ pro budoucí politiku bude muset dojít k nějakému setkání vedoucích představitelů mocností havenského sektoru. Je poměrně jednoduché odhadnout že by se měla konat v Mantichoře. Tady by mělo dojít k základním rozhovorům, které jednak vyřeší problémy z minulosti (Gusta si podá ruku s Pritchardovou -ha, ha) nebo alespoň vytvoří nějakou komis která o nich bude jednat (zábava na příští dvě tři T-století) ale hlavně ustaví rámec pro Great Allliance (GA). Taková Jalta či něco podobného.
HH bude moct fungovat jako prostředník. Má kamarády doslova všude -i v AE. Navíc je nejviditelnější postavou která stělesňuje úspěchy i ale i ojedinělé neúspěchy RMN a všechny peripetie jak vojenské tak politické. Prokázala že se jí dá věřit a ona už dlouho nebude moct maskovat své nadání v oblasti šestých smyslů. (To teprve bude mít Dettwajler zájem o její geny! Třeba něco zkusí na Raula -únos či tak. No gardisti holt budou muset být ve střehu.)
Původně jsem si představoval jako ekvivalent Eisenhovera jejího manžílka. Stále je to dobrá druhá volba, zdá se že trochu zaučuje v politice a už zvládá svůj pověstný temperament. Pokud HH bude fungovat coby bojový velitel Spojeného loďstva tak on bude skvělý předseda Spojeného výboru náčelníků štábů. (ne že by z téhle pocty skákal nadšením, nepřipadá mi jako typická štábní krysa...)

Jedna z otázek, které budou na jednání klíčové bude jaký postoj zaujmout k Lize a jejímu očekávanému rozpadu. Co se týče MA/RF tak tam asi nebude problém dosáhnout shody. Ale co a jak provést s tím nestabilním uskupením které kolem sebe v předsmrtné agónii může ještě hodně kopat a kousat nebude tak snadné rozhodnout.
Zaznamenáno

Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #95 kdy: Dnes v 10:21:01 »

Ještě mě napadlo menší zamíchání kartama.

Honor, frustrovaná nečiností a bažící po pomstě za všechny ty mrtvé se rozhodne trochu popostrčit dění.
Mohla by připomenout Benjaminovy jeho i svoje lenní závazky, shromáždit Protektorovu osobní, přibrat nějaké dobrovolníky a rozjet svou vlastní mini-operaci. Logickým cílem by byla Messa. Jo, řádně by to zkomplikovalo situaci a poškodilo už tak otřesenou reputaci GA v Lize. A co!?
Stejně už je to v kýblu a spiritual kvintet to hraje tak že změnit vnímání solariánských mas bude těžké. Není na čase se na tohle vykašlat a nechat řešení otázek kdo/kdy/jak/proč na budoucích "tvůrčích historicích"? A důkaz toho že GA -a taková pidimocnost jako Grayson- na solíky a její mínění zvysoka sere může taky trochu pozměnit chápání reality v Lize.

Honořino uskupení by nemělo mít problém ovládnout messanskou soustavu a její ozbrojené síly se buď vzdají -nebo ne. Jejich volba. Na palubách expedičního svazu budou kromě novinářů taky dva zvláštní vyšetřovatelé, znalí místních poměrů. Jejich úkolem bude pokusit se vyšťourat další informace o MA/RF, tentokrát trochu jiným stylem. Co nezvládne Zilwicky a jeho asistenti (Ruth Winton a H.Harkness) z počítačových záznamů to by mohl odhalit Cachat. Protivýslechová imunizace interviovaných osob s něčím takovým jako je jeho přístup určitě nepočítá. (v Koruně otroků tedy rozhodně messani moc odolní nebyli)
Těžko odchytí nějakou klíčovou personu MA, o RF ani nemluvě. Nicméně i drobky informací které Detwajleři považují za bezcené by mohly poskytnout stopu a vysvětlit některé nejasnosti. A vyřadit Messu z budoucích rovnic by samo o sobě mělo smysl.
Je to jen moje představa -á, jaké blaho!  Škleb
Nereálná a jak chápu DW-styl tak asi vysoce nepravděpodobná. (nehledě na to že kdosi kdesi v MoH už podobnou expedici navrhl -a zamítl)
Zaznamenáno

Stran: 1 ... 5 6 [7] Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!