Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
13.07.2010, 11:55:01
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:
Pokročilé vyhledávání
harrington.suewebik.net převeden na redakční systém, nakoukněte a připomínkujte
4183
příspěvků v
103
témat od
93
uživatelů
Nejnovější uživatel:
Mafio Ball
Honor Harringtonová
O Honor Harrington
Diskuse o Honorverse
Na hranici HONORVERSA
« předchozí
další »
Stran:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
9
Autor
Téma: Na hranici HONORVERSA (Přečteno 465 krát)
Mirra
Sr. Member
Re: Na hranici HONORVERSA
«
Odpověď #75 kdy:
08.07.2010, 19:31:20 »
Je to čistá rovná plocha gravitace. Co je na tom nepochopitelného? Jednoduchá plocha, žádná bublina, žádná pyramida, žádná spirála. Základní. Rovná. Plocha. Gravitace. Tečka.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #76 kdy:
08.07.2010, 19:51:22 »
Při kombinaci
dvou klínů narazíš vždycky na problém interferencí. Jestli dobře chápu tak hodláš uvnitř velkého klínu generovat druhý otočený o 90
o
. Vzhledem k tomu jak důrazně DW varuje před zapnutím pouhé pinasy nebo střely v pěkně širokém pásmu
vně
klínu mám jisté pochybnosti...
No tady to tolik nevadí.
Pokud budou oba klíny na jednom plavidle tak bysme mohli problém interferencí "vyřešit" a s uvedenými omezeními připustit Pásovce jako variantu SB. Ovšem pokud se bude max. dosažitelné zrychlení pohybovat kolem nuly nemůže udržet pozici ve formaci. Komunikace s ním bude obtížná a nejspíš to bude prostředek k jednorázovému použití. Jakásy vesmírná "protitanková překážka", pohybující se ustálenou rychlostí neměnným směrem...
Vydíš -uděláme z nich ty -jak se jmenovaly zápalné lodě.... brandery či tak nějak. Pokud bude pásovcův kombinovaný klín dostatečně silný mohly bychom je posílat proti nepř. jednotkám kterým by spáli jejich pohony.
Zaznamenáno
"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #77 kdy:
08.07.2010, 20:54:43 »
Jasně že tvaruješ gravitaci,rovnávná,ostře ohraničená plocha je taky tvar a dost obtížný.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #78 kdy:
08.07.2010, 21:00:43 »
Jak můžeš vědět že to není pouze důsledek?
"Přírodní" gravitace je něco jiného.
Musí být nějaký důvod pro sudý počet uzlů... Třeba ka ždý pár generuje -nějak- polovinu a navzájem se vyruší a průnikem jejich polí s dalšími DW věcmi dá do kupy dvojici ploch klínů.
Zaznamenáno
"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #79 kdy:
08.07.2010, 21:03:31 »
Důsledek to může být celkem čeho chce,výsledek je metr tlustý čtveres 200x200km,nepřírodní tvarované gravitace.
«
Poslední změna: 08.07.2010, 21:07:52 od Bolt
»
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #80 kdy:
08.07.2010, 21:14:59 »
Přesněji řečeno
dvojice
těchhle ploch. Je zřejmé že se vyskytují v párech a nejspíš budou navzájem nějak propojený.
Příroda proti rovným plochám nic nemá -jen se vyskytují vzhledem k nízké pravděpodobnosti dost zřídka. Tedy pokud víme -v DW vesmíru zjevně takhle věc funguje.
Nezdá se mi že by se prostě první konstruktér G-klínu rozhodl a prostě to tak udělal. Spíš spustl svoje stroje, zmáčkl čudlík a ejhle!
Pokud tedy tuhle událost přežil.
Po klasicku: co bvlo dřív -vejce nebo slepicce?
Tedy různá pole, papsky a štíty nebo klín?
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #81 kdy:
08.07.2010, 22:37:49 »
Většina gravitace v honorverse je generována jako plocha, proto předpokládám, že základní generovaný tvar je placka. Co je mi potom, jak je to v přírodě, tam je to důsledek hmoty hmotných objektů, což při umělém generování rozhodně není. To je jako kdyby člověk ze 17. století tvrdil, že létající stroje budoucnosti budou máchat křídly, protože ptáci v přírodě to tak dělají. Nemáme o tom dost informací, ale z toho, co vím, se odvažuji hádat tak jak tvrdím...
Nevím, proč by měly g.štíty intereferovat s klínem, když b.štíty to nedělají. Můj g.štít je takový hybrid mezi b.štítem a g.pásem klínu. Předpokládám, že b.štíty běží na stejné frekvenci jako g.klín, takže spolu neinterferují. To samé bych udělal i pro b.štít.
Pásovec není ani tolik varianta SB, jen jsem ho zmiňoval jako původ myšlenky pro gama uzly. Pásovec samotný měl gama uzly (v onom příspěvku označené jako "falešné" uzly) hustě po svém povrchu, aby mohl generovat g.lance s notně prodlouženým dostřelem.
G.štít by neměl na komunikaci s SB žádný vliv, tedy na komunikaci s přidělenou lodí. Když je k ní natočený klínem, stejně se s ní nemůže spojit, takže g.štít nic neruší. Loď se ale samozřejmě bude spojovat se SB přes flotilní komunikační síť a tam už by g. štít komunikaci zabránil. Sice zbyde hrdlo a sukně, ale to je dost omezený prostor. Nejlepší by bylo buďto g.štíty zapnout až pár sekund před příletem nepřátelských střel, nebo vyčlenit každému SB speciální retranslační sondu (kterou by si koneckonců mohl vézt sám) a umístit ji před hrdlo SB, aby se dalo komunikovat tam i sem.
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #82 kdy:
09.07.2010, 00:49:37 »
Nemám nic proti plackám,placky beru.Tvrdím,že s ovládání gravitace v rosahu potřebném pro placku,musí jít dělat další věci a ne jen 5 a to počítám antigrav.To je konečně správný přístup,když se přírodní zákony tak úplně nehodí,tak je ignoovat.
Když fungují slabe b.štíty budou fungovat i silná,problém silných štítů je v oboustrané nepruchodnosti,vypínat štít při střelbě není žádoucí,pro lodě nevhodný.
Tvar gravitoru není nahodný,spíš cileně žadaný.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #83 kdy:
09.07.2010, 06:09:38 »
No, pošleme někoho ať to ověří. Nebo postavíme prototyp a uvidíme.
Pokud by posílené štíty fungovaly, byl by to způsob jak dát do kupy něco jako kamikadze torpédové čluny na dálkový ovládání. Když pásovcům přidáš příďový štít tak by se po bal. dráze mohly dostat do blízkosti nepřítele a tam ho osolí obrovskou salvou. Buď energ.torpédy proti nechráněné mezeře nebo samostatnými las.hlavicemi proti štítům (po spuštění vlastních, což by se muselo dokonale načasovat) přičemž lPásovec samotný by byl aktivační puma -do polohy k palbě by se přemístily jenom tyče. Pak jeno "prásk" a tisíce tyčí by vyslaly paprsky proti cílové lodi. I sebevětší SD by byl jako řešeto pokud by nestihl nastavit vlastní klín.
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #84 kdy:
09.07.2010, 09:01:56 »
Generátor b.štítů je uvnitř v lodi proto je slabý a je jich víc.Generátor pro silné štity musí být na povrchu a mít vyklizené okolí,nevhodné pro lodě.
Když máme jenom placky,proč vysloveně samostatný generátor kulových štítů?Je tak označený i v originále,nebo je to chyba překladu?
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member
«
Odpověď #85 kdy:
09.07.2010, 11:35:50 »
O tom, jak se generuje kulový sťít nevíme vůbec nic. V knihách nic nebylo a v infodumpech jsem nic nenašel (samozřejmě jsem mohl přehlídnout, nečetl jsem vše). Proto si můžeme jen domýšlet. Jak jsem již napsal, moje teorie je, že k.štít se generuje jako soustava b.štítů a vytváří tak vlastně spíš mnohostěn. Jenže pro ne-hnidopichy to je spíš koule, proto kulový štít...
K Pásovci. Prosím neplést s něčím jiným - gama uzly pásovce (umístěné hustě v prstencích po celé délce lodi, proto Pásovec) slouží ke kaskádovitému generování g.lance pulzu tak, že má podstatně vyšší dostřel. Ačkoliv by se daly po troše hraní použít gama uzly i na g.štíty, Pásovce jsem navrhoval jako pilotovanou loď. Spolu s LAC se přiblíží na 1m km, odpálí g.lance a cíl dodělají svými osovými grasery.
Nevím, jak maskovatelné by byly platfromy se zaplými g.štíty. Podle mě tak silné štíty již částečně narušují g.pole a g.klín a nestabilní g.klín asi nebude zárukou maskovatelnosti. Navíc, tylhe g.štíty by už sami o sobě mohly mít viditelnou signaturu. Na jednu stranu by to mohlo poplést soupeře, na druhou stranu je to další věc, co se musí maskovat.
Nicméně teď mě napadla taková obdoba boltovy Vosy. Říkejme jí třeba Sršeň/Hornet. Šlo by o platformu o 2k-5k tun, která by byla jen soustava tří/čtyřstupňového pohonu, gama uzlů, FTL vysílačky, zvětšené m.fúzní láhve a graseru. Pokud by se to tam vešlo, tak i nějaké EW hlavice na čumák Hornetu. V podstatě by šlo o graserové torpédo se zvýšenou šancí, že se dostane k výstřelu. Za letu by fungovala jako střela a komunikovala s lodí pomocí FTL. Během přiblížení by zapnula své EW hlavice a trochu tak zmátla protistřely, nicméně si myslím, že Hornet by měl tak silný pohon, že ani CM by na něj neměla. Celou dobu by samozřejmě měl zapnuté boční g.štíty. Jejich síla na platformě takle velké je zpochybitelná proti velkým lodím, ale energetické zbraně plechovek (a jiného potěru) a hlavně PDLC by mohl částečně odklonit. Dosah e.zbraní a PDLC by Hornet přeletěl i se zaplým příďovým g.štítem. Nepříjemným překvapením bude, že Hornet nebude mít dostřel pouhých 30k km. Na jeho palubu se jistě vejde graser z menších lodí (DD/LC), takže by měl dostřel až oněch 400k km. Jsem si zároveň vědom, že takový graser by asi nedokázala napájet žádná m.fúzní láhev (a už vůbec ne jaderný reaktor, jehož výkon je za jednotku času podstatně menší), proto by Hornet měl zvětšenou m.fúzní lahev a kondenzátory pro graser. Ty by se napájely za letu z přebytečné energie m.fúzní lahve. Tady by možná i záleželo na době letu. Pokud by Hornet letěl jen nějakých 10-15m km, dokázal by vygenerovat maximálně krátků pulz graseru. Pokud by se ale nechal letět na max dostřel (60m+ km), dokázal by generovat pulz i v řádu sekund, stejně jako spider g.torpéda.
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #86 kdy:
09.07.2010, 17:08:43 »
Právě o generátoru kulových štítů skoro nic nevíme,ale je přesně pojmenované samostatatné,jedno zařízení.Aby jedno zařízení generovalogravitační skoroklouli,sestavenou ze samostatných rovných segmentů,je hodně hodně divné.
Pásovec vypadá dobře.Dal bych přednost menší,jednorané verzi zamíchané ve větším množství mezi střely,ale to by někdo,zase viděl rudě,tak nic.
Sršeň je jiný živočíšný druh.Navrhuješ vylechčený graser na jedno použití,omotat pohony pro střely+FTL,EW,štíty jestli se vlezou a 1-2 m.fúyní pro napájení,graserové torpédo jak vyšité,váha tak 2kt.Kondezátory graseru jsou plně nabyté před startem.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #87 kdy:
09.07.2010, 18:15:28 »
2.000tun by mělo být dost ke generování pohonu, který by přestál zásah CM-klínem. Hornet by ale zaostával za standardníma střelama, ne? Poprvé by asi nepřítele překvapil ale jakmile by zjistil co je zač tak by ho zkusily sejmout protilodníma střelama na max. vzdálenost. Přitom tyhle grasery asi nebudou dost silný k zasazování smrtelnejch ran větším jednotkám.
Teď si vzpomínám na
Výbuch šrapnelu
či jak se ta povídka jmenovala. Byla o zásahu McQuinové do rovnostářské revoluce, který ji vynesl ministerské křeslo. Jedná se mi o pasáž kde na její vlajkovou loď útočí obrané pevnosti Havenu a protože nemůžou páli střely tak posílají své LACy. A kapitán jim čelí běžnými prostředky -protistřelama a PDLC.
Tyhle zastaralé kocábky mají minimálně 10kt a stejně to proti nim bylo účinné.
Sršáň bude menší a pochybuju že by mohl mít silnější klín. Čili a petržel: no pasaran.
Zaznamenáno
Bolt
Sr. Member
«
Odpověď #88 kdy:
09.07.2010, 20:43:13 »
Když Sršně zamícháš vhodně do salvy,tak ve větším množství budou dost nepříjemní.Nevím jaká je předpokládaná rychlost,podle mně by nezaostávaly.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member
«
Odpověď #89 kdy:
09.07.2010, 21:28:44 »
V Honorversu má tonáž vliv na max.zrychlení. Za použití stejných technologií nemůžou mít Sršáni srovnatelné zrychlení jako střely s 10% hmotnosti.
Čili je do salvy zamýcháš jedině tak že zpomalíš střely na jejich úroveň. Což by u MDM neměl být zas až tak velký problém -utočnou fázi na několik posledních miliónů km už provedou každý zvlášť, do té doby jsou v bezpečí v hejnu.
Zaznamenáno
Stran:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
9
« předchozí