Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
13.07.2010, 18:04:46

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Vyhledávání:     Pokročilé vyhledávání
harrington.suewebik.net  převeden na redakční systém, nakoukněte a připomínkujte
4191 příspěvků v 103 témat od 93 uživatelů
Nejnovější uživatel: Mafio Ball
* Domů Nápověda Přihlásit Registrovat
+  Honor Harringtonová
|-+  O Honor Harrington
| |-+  Diskuse o Honorverse
| | |-+  pár nápadů k taktice
« předchozí další »
Stran: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 40 Tisk
Autor Téma: pár nápadů k taktice  (Přečteno 4243 krát)
twombly
Full Member

HMS Phantom Marine Ship Detachment

Zobrazit profil
« Odpověď #75 kdy: 27.05.2010, 23:42:32 »

to má pár chyb:

1.) gravitační beranidlo je pomalá mrcha, takže je tu šance že by se střelám povedlo jí vymanévrovat.

2.) gravitační beranidlo potřebuje přímej kontakt s cílem, tzn. že proti houfu střel je k ničemu.
Zaznamenáno

"Hah! What kind of wuss Marine needs a butter knife to take one miserable bunker? That's why God gave us teeth and fingernails!" - Mateo Gutierrez
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #76 kdy: 28.05.2010, 02:04:05 »

A co to udělátko (čertvíjaksejmenovalo) v povídce Jednou ranou?
Mělo mít mnohem větší dosah a působilo jako by mělo být podstatně pružnější.
Zaznamenáno

"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
IKolincak
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 28.05.2010, 06:49:17 »

To myslím bylo pouze nasazení červa do řídícího softwaru, který na signál vypnul nebo přetížil uzly, už si nevzpomínám. Takže žádná "tajná" zbraň.
Zaznamenáno
Shras
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #78 kdy: 28.05.2010, 11:05:43 »

To myslím bylo pouze nasazení červa do řídícího softwaru, který na signál vypnul nebo přetížil uzly, už si nevzpomínám. Takže žádná "tajná" zbraň.

no byloto pretizeni klinu na dalku pomoci jineho klinu. funkcni jen u obchodnich lodi.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #79 kdy: 28.05.2010, 12:14:25 »

Invalidátor, už jsem to našel. A dosah kolem 1.000.000km
Svazácký vědátor v liďáckých službách vedl testování ve Slezsku. A více-méně úspěšné, dokud nenarazili na HH a její veselou družinu.
Jedna šleha a klín velké nákladní lodě spadnul. Jak zaměřit a "sejmout" střely?
Zaznamenáno

"Nesmírně se vám omlouvám, kapitáne," přerušila ho Honor tím nejkonejšivějším tónem. "Obávám se, že jsem se nedívala kam letím."
Shras
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #80 kdy: 28.05.2010, 14:55:31 »

problem je ..pokud to zacne jedna strana pouzivat, druha prestane pouzivat strely nebo zmneni pohon.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #81 kdy: 28.05.2010, 15:30:25 »

problem je ..pokud to zacne jedna strana pouzivat, druha prestane pouzivat strely nebo zmneni pohon.

To asi jo, ale chvíli potrvá než zareagují a to by té první mohlo poskytnout čas na uskutečnění řady akcí -možná i rozhodujících operací.
Zaznamenáno

Caba
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #82 kdy: 28.05.2010, 16:39:38 »

ano šlo by to pokud
a) budou mít čas odečíst klín střely a její harmonickou frekvenci
b) budou mít čas mytvořit rezonanční rázovou vlnu
c) budou mít to štěstí, že dynamika klínu všech střel bude naprosto stejná, protože jinak by zasáhly jednu a ostatní střely by to vsákly ani by nezpomalily. Já si myslím, že něco takového je ohlídané a střela si náhodně zvolí frekvenční rozsah svého klínu, takže bys je stejně musel zabíjet po jedné.
Zaznamenáno
Mirra
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #83 kdy: 28.05.2010, 16:45:15 »

Upřímně, ten nápad není tak špatný... už jsem něco podného tady někde taky dřív nadhodil. Staré lodě bojové stěny měly na palubě GB pro všechny případy. Myslím si, že i nové SD(P) by ho mohly mít. Po pár modifikacích by se dalo použít jako "sweeper" proti střelám. GB je v podstatě probloužení gravitorového klínu lodi, takže by mělo snadno vypařit celou střelu. Pokud by se dalo provést, aby se "paprstek" (či to vlastně je) GB v prostoru chvíli pohyboval, dokázal by zničit spoustu střel. O rychlosti paprsku GB nic nevím, ale typuju, že by se měl taky šířit rychlostí světla. V obou případech v OBS dokázal Neohrožený vypálit na cíl, než ten stihl odpovědět.

Citace

Ale to druhá strana moc možností nemá. Pokud přestane používat střely, co potom. Pokud přestane používat gravitorový pohon, tak jediná možnost je jinak spider a ten je pomalej a ostatním neznámej. Ale uvědomte si, že závěrečná zteč MDM je při sakra velký rychlosti. I kdyby se dokázal dosah rozšířit třeba na 500k km a bylo možno pohybovat paprskem v prostoru, stihne se pokrýt jen určitý kus prostoru. V tom zbylém se stále musí spoléhat na PDLC. Ale stále lepší než nic...
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #84 kdy: 28.05.2010, 18:11:20 »

Ta poslední fáze letu je ale rozhodující.
Na závěrečnou zteč je potřeba aby se střely dost "nahoufovaly"  a je jich pohromadě většina soustředěná v čase i prostoru. Čily ideální cíl pokud vyřešíš ten "nepatrný" problém s frekvencema. Abych řek pravdu tak tohle mi nějak nesedí. Ale platí "jak pravil DW" takže jestli jsou střely schopné používat odlišné frekvence nebo je dokonce za letu měnit tak je celý ten nápad na houby. Ledaže by fungovalo nějaké "širokopásmové" superberanidlo.
Zaznamenáno

Shras
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #85 kdy: 28.05.2010, 18:43:07 »

Ruzne frekvence klinuu strel .. podle mne vyrabeji strely jako bata cvicky. otazka je da se mnenit frekvence nebo je to HW dane? treba odchylkou pri odliti.  Stracim prehled o vzdalenostech, DW pouziva namuj fkus moc vysoka cisla.

jinak vidim u strel trosku problem .. vsechny lode maji problem z interferenci mezi kliny .. proc ne strely? (ok uznavam hledam diry v realite)

no porad muzes pouzivat raketove motory. a pokut nezmenili koncepci strel prilis tak jim vypadanuti klinu neublizi.. proste leti dal a skoriguji to motorkama.
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #86 kdy: 28.05.2010, 18:51:23 »

To by těm střelám "trochu" komplikovalo závěrečné manévry.
Zásah vyžaduje -někde se to tu mihlo- kure.... přesnou polohu při odpalu hlavic.
Teď mi došlo že by taková "šleha" -pokud by byla účinná- šeredně zamávala i s vlastníma protistřelama.
A odrovnat si tuhle osvědčenou obranu by při nejistotě efektivity gravitační zbraně by asi nebyl moc dobrej nápad.
Zaznamenáno

Mirra
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #87 kdy: 28.05.2010, 19:40:48 »

Problém s frekvencema je relevantní, pokud chceš přes klín prohlédnout, ale ne pokud ho chceš interferencí zničit. Protistřely taky nezjišťují frekvence střel. Když se srazí klín s klínem, tak ten silnější vypaří ten druhej a je houby jedno, jaká byla frekvence.

Střely se při závěrečné ztečy trochu nahoufují, protože musí trefit loď mezi vrstvami lodního klínu. Takže se trochu nahustí, případně si i vlezou za sebe (už několikrát bylo popsáno, jak pálející střely ničily své družky v cestě). I chvilky AOE útoku beranidlem by jich dost sejmula.

Ano, problém s ničením vlastních protistřel je zatím nedořešený. Chce to holt najít okamžik během zteče střel, kdy je výhodnější použít beranidlo než CM...
Zaznamenáno
Shras
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #88 kdy: 28.05.2010, 19:44:32 »

a musi se srazit .. pokud vim tak u bazilisku se to jen mihlo kolem Úsměv
Zaznamenáno
Mafio Ball
Hero Member

Zobrazit profil
« Odpověď #89 kdy: 28.05.2010, 19:47:32 »

V té povídce nebylo tam něco o harmonických frekvencích?
Vím že šlo o přetížení uzlů -nebo snad rozvodů energie- a jejich přepálení.
Zavedením jakýchsi narychlo smontovaných jističů se škody minimalizovaly na přehřátí.
To vše ale platí pro lodě s lidskou posádkou.
Jestli jsem něco nepřehlédl tak UI s patřičnou výkoností ve střele nejni.
To super-beranidlo pálí z odstupu. A jestli hraje roli vzájemná "síla" klínů tak vzdálenost při útoku na střely podstatně vzrůstá.
Zaznamenáno

Stran: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 40 Tisk 
« předchozí další »
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!